Referat fyrdistriktsmatch 1-2 oktober 2022

Första helgen i oktober så spelades traditionsenligt fyrdistriktsmatchen mellan Uppland, Stockholm, Dalarna och Västmanland. I varje delmatch så spelas sex matcher enligt följande: 1 flicksingel, 2 pojksingel, 1 mix foursome, 1 pojk foursome och 1 mix bästboll.

I år så var Dalarna värd och vi fick spela på Leksands GK som visade sin bästa sida i slutet av säsongen med snabba greener och jämna fairways trots stora mängder regn dagarna innan.

Lördagens morgon bjöd på kyligt men fint väder när vi spelade vår första match mot våra värdar för helgen. Många fina slag och bra beslut från Uppland gör att vi vinner med 4-2 i matcherna. Vår mix foursome med Anna Kehrer och Albin Arnshoff storspelade och avgjorde sin match på hål 12!

Efter lunch så var det dags att möta de regerande mästarna Stockholm. Då vi slåss mot mörkret när vi spelar så sent på säsongen så spelas alltid matcherna efter lunch avkortat, i år 12 hål, så det gäller att komma igång med en snabb start! Det är länge väldigt jämnt och ser ut att bli helt lika med tre vunna matcher var men med sänkta chippar och långputtar så delar Stockholm två av matcherna och vinner med 4-2.

Söndag och sista dagen så möter vi Västmanland. Historiskt sett så har denna delmatch varit den som har varit jämnast. Likaså i år där flera matcher gå till sista hålet men vi kommer ut på topp tillslut med siffrorna 4,5-1,5.

Många väldigt bra prestationer men framförallt beteende från de uppländska spelarna där 5 av 9 spelare gjorde debut för distriktslaget. Spelarna för sig väldigt bra på banan och stöttar varandra oerhört fint och beter sig väldigt sportsligt gentemot motståndarna. Paret Anna Kehrer och Albin Arnshoff gick obesegrade och Erik Koinberg som gjorde debut gick obesegrad i sina tre matcher och tror inget par hade roligare än Ozzy Olsson och Theodor Brandt i foursome.

Stockholm vann alla sina matcher och vinner därmed årets fyrdistriktsmatch där Uppland kommer på en mycket fin andra plats.

Stort tack till Dalarna och Leksands GK för ett fint arrangemang! Ett stort tack även till Upplands Bilforum för lån av bilar under helgen!

Nästa år så är det vår tur att hosta och vi ser framemot att ta få visa upp Uppland nästa höst.

Coach Jakob Remon

Från vänster: Coach Jakob Remon, Osvald Olsson Upsala, Noa Holmberg Upsala, Theodor Brandt Upsala, Theo Northun Upsala, Albin Arnshoff Upsala, Erik Koinberg Sigtuna, Anna Kehrer Upsala, Ass. Coach Simon Nilsson

Sittandes: Evelina Börding Axelsson Upsala, Linn Svedlund Upsala

Referat fyrdistriktsmatch 2021


Från vänster på bild; Kapten Jakob Remon, Alicia Roth, Anna Kehrer, Linn Svedlund, Theodor Brandt, Noa Holmberg, Joel Jepson, Oscar Sandberg, Axel Bolander, Samuel Thorsell och Ass. Kapten Christina Brekkan.

Helgen den 9 – 10 oktober så spelades den årliga fyrdistriktsmatchen för juniorer 13-18 år mellan Uppland, Västmanland, Dalarna och Stockholm på Fullerö GK i Västerås.

Uppland ställde upp med ett, i sammanhanget, nytt lag där 6 av 9 spelare var debutanter i distriktsmatcher.

Debutanterna var: Linn Svedlund UpGK, Axel Bolander ArlGK, Joel Jepson JoGK, Samuel Thorsell GU, Theodor Brandt EnGK och Oscar Sandberg EnGK. Spelare som har representerat Uppland vid tidigare tillfällen: Alicia Roth GU, Anna Kehrer UpGK och Noa Holmberg UpGK.

Matchen spelas som alltid i en tjejsingel, två pojksinglar, en mixed foursome, en pojkfoursome och en mixed bästboll. Total 6 poäng som står spel i varje delmatch!

Lördagmorgon så mötte vi värden Västmanland som efter en mycket välspelad match i perfekt väder vanns av Uppland med 3,5 – 2,5. Motsatt oss så mötte då Dalarna Stockholm som vanns av Stockholm. Efter lunch så gick vi först igen men mot Stockholm denna gång. Bra spel av Uppland men Stockholmslaget storspelade och vann alla delmatcher! Väldigt imponerande. Bakom oss i Västmanland – Dalarna så vann Västmanland.

Sista dagen bjöd återigen på strålande väder, om än lite kallt. Stockholm – Västmanland gick först på morgonen vilket innebar sovmorgon för Uppland vilket uppskattades. I matchen mot Dalarna så var vi sugna på revansch vilket märktes och Uppland storspelade! Axel och Samuel vände 4 ner efter 5 spelade till att vinna på 15 i sin foursome till exempel! Vi vinner över Dalarna med 5-1 och Stockholm vinner över Västmanland vilket innebär att Stockholm försvarar sin vinst från förra året!

Placering för fyrdistriktsmatchen 2021:

 1. Stockholm
 2. Uppland
 3. Västmanland
 4. Dalarna

Stort grattis till Claes Lundblad och Stockholm till vinsten! Och ett stort tack till Roger Sundin och Västmanland för ett arrangemang i toppklass! Vi ser framemot nästa års match som Dalarna står värd för!

Jakob Remon, kapten Uppland

Referat fyrdistriktsmatchen 2020

Helgen den 10 – 11/10 så spelades den årliga fyrdistiktsmatchen mellan Uppland, Stockholm, Västmanland och Dalarna på GolfStar Lindö i Vallentuna, Stockholm.

Uppland åkte dit som regerande mästare och med ett starkt lag bestående av följande spelare: Tindra Larsson, Ella Kraft, Anna Kehrer, Tim Holmberg, Erik Ulväng, Noa Holmberg (samtliga Upsala GK), Erik Bäck, Hugo Ericson (Sigtuna GK) och Adrian Selting (Roslagens GK).

Vi började lördagsmorgonen med att möta Stockholm i sex stycken matcher, blandat singlar, foursomes och bästboll, över 18 hål. Efter många jämna matcher slutade det 5 – 1 till hemmavärdens fördel.

Efter lunch sen så stod Dalarna på tur i betydligt sämre väder med regn och vind. Eftermiddagens match gick bara över 12 hål för att alla lag skulle hinna med och spela lika många hål. Så det gällde att få en snabb start då det inte fanns lika många hål att spela om. Efter att bägge lagen haft två matcher som var klara rätt tidigt så blev det väldigt jämnt mot slutet med matcher som gick till sista hålet, men tillslut så var Dalarna snäppet vassare och vann med 4 – 2. Därmed var våra chanser för att vinna över detta år och behålla trofén i Uppland.

Och på söndagen så spelade vi mot Västmanland i bättre men kallare väder. Och precis som lördagens matcher så var det väldigt jämnt men för många koppsnurrar ur för vår del. Siffrorna blev 4 – 1,5 till Västmanland.

Då Stockholm vann alla sina matcher så vann de också hela fyrdistriktsmatchen vilket var första gången sen 2012.

Vi gratulerar Stockholm till vinsten och tackar Stockholm för det här årets arrangemang! Vi ser redan fram emot nästa års fyrdistriktsmatch som Västmanland står värd för.

Sen vill jag tacka Nathalie Svensson som var med och assisterade men framförallt så vill jag tacka spelarna och lite extra tack till Tindra, Tim, Erik U, Erik B, Hugo och Adrian som gjorde sina sista år för distriktslaget. Tack!

Jakob Remon, kapten Upplands distriktslag


Distriktsmatcher 2018

Information om årets matcher kommer inom kort.

 • Distriktsmatchen mot Västmanland
  Spelas på Johannesbergs GK söndagen den 6 maj 2018
  Lagledare: Jakob Remon mobil:  072-388 58 41 epost: jakob.remon@gmail.com
  Lag:
 • Alice Sylvén Upsala GK
 • Alicia Roth, Upsala GK
 • Antonio Björklund, GolfUppsala
 • Erik Elgh, GolfUppsala
 • Gustav Liljedahl, Upsala GK
 • Ida Lihufvudh, Sigtuna GK
 • Max Forsberg, Älvkarleby GK
 • Noa Holmberg, Upsala GK
 • William Lithander, Roslagens GK Norrtälje
 • William Lugnfors Asplund, Upsala GK

Matchen slutade 5-5. Västmanland behåller titeln som försvarande mästare.

Referat från Västmanlandsmatchen 2018


Fyrdistriktsmatchen
4-distriktsmatch mellan Dalarna-Västmanland-Uppland-Stockholm
Spelas på Hagge GK, 6-7 oktober
Lag Uppland:
Max Forsberg, Älvkarleby GK
William Lugnfors Asplund, Upsala GK
William Lithander, Roslagen GK Norrtälje
Erik Elgh, GolfUppsala
Tim Holmberg, Upsala GK
Antonio Björklund, GolfUppsala
Christian Brekkan, Upsala GK

Alice Sylvén, Upsala GK
Ella Kraft, Upsala GK
Alicia Roth, Upsala GK


Smålandsmatch mellan yngre pojkjuniorer i Uppland och Småland

Historik

Distriktsmatcher 2017

Distriktsmatchen mot Västmanland
spelades på Arboga GK 2017-05-06.
Här finns referat.


Fyrdistriktsmatchen
Årets 4-distriktsmatch mellan Dalarna-Västmanland-Uppland-Stockholm spelades den 30/9-1/10 på Fullerö GK,  Västerås.

Västmanland slog Uppland i avgörande match. Här finns referat.


Smålandsmatch mellan yngre pojkjuniorer i Uppland och Småland

Årets smålandsmatch spelas den 14-15 oktober  på Isaberg GK där Småland är titelförsvarare i år. Ansvarig från Uppland är Anders Levi.

Upplandslaget består av:

Albin Alstermark Roslagens GK Norrtälje
Christian Brekkan Upsala GK
Erik Ulväng Upsala GK
Martin Levi GolfUppsala
Tim Holmberg Upsala GK
Vincent Löfgren Upsala GKDistriktsmatcher 2016

Distriktsmatchen mot Västmanland
Matchen spelas den 7 maj 2016 på Älvkarleby Golfklubb.
Upplands juniorer besegrade Västmanlands – referat från matchen.


Fyrdistriktsmatchen
Årets 4-distriktsmatch mellan Dalarna-Västmanland-Uppland-Stockholm. Spelplats: Lindö Golf den 1-2 oktober 2016.
Uppland segrade. Här finns referat


Smålandsmatch mellan yngre pojkjuniorer i Uppland och Småland
Distriktsmatchen mot Småland spelades 15-16 oktober på Arlandastad GK.
Småland vann årets match. Här finns referat.Distriktsmatcher 2015

Fyrdistriktsmatchen
Årets 4-distriktsmatch mellan Dalarna-Västmanland-Uppland-Stockholm spelades på Burvik GK den 3-4 oktober.
Referat och resultat.


Distriktsmatchen mot Västmanland
Västmanland vann årets match med med 7 – 3. Här finns referat från matchen. Ny spännande lottning och mycket bra spel från båda lagen.
Årets första distriktsmatch spelades mot Västmanland den 24 maj på Ängsö GK. Här finns referat.


Årets Smålandsmatch mellan yngre pojkjuniorer i Uppland och Småland spelades på Hooks GK den 9-10 oktober. Uppland försvarade fjolårssegern genom att slå Smålands yngre pojkjuniorer med hela 8-1.
Här finns resultat och referatDistriktsmatcher 2014

4-5 oktober spelades matchen mot Småland på Burviks GK
Seger för Uppland med 7½-1½. Här finns referat.


Den årliga 4-landskapsmatchen mellan Dalarna-Västmanland-Uppland-Stockholm spelades den sista helgen i september, lördag 27 – sönd 28 september.
Lördagens matcher spelades på Falun-Borlänge GK och söndagens matcher spelades på Dalsjö GK. Dalarna segrade.
Här finns referat från matchen


Distriktsmatchen mot Västmanland spelades på Johannesbergs GK söndagen den 18/5.
Läs artikel inför matchen.
Här finns referat från matchen.Distriktsmatcher 2013

Vårmatchen mot Västmanland (inställd 2013 pga sen vår)


Här finns referat från 2013 års 4-distriktsmatch, som spelades på Ängsö GK och där Uppland slutade 2:a


Smålandsmatchen för det yngre distriktslaget spelades lördag och söndag 12 och 13 oktober. Matchen spelades i år på Eksjö GK.  Efter vinster tre år i rad för Uppland blev det i år Smålands tur, vinst för Småland med 6-3.  I Upplands lag spelade Oliver Rosvall, Anton Wärefors, Filip Sellin, Peter Jarvis, Andreas Hultin och David Nyfjäll. Coacher var Mats Nyfjäll och Mats Remon.Distriktsmatcher 2012

Smålandsmatchen spelades den 6-7/10 på Upsala GK. Första dagen 3 fyrbollar och andra dagen 6 singlar.
Laget bestod av de ungdomar, som var med på sommarens SuperCamp på Ljungbyhed. Uppland vann årets match med 5 – 4. Här finns referat.


Den andra matchen – 4-distriktsmatchen – Stockholm, Uppland, Västmanland och Sörmland (efterträdare till Dalarna som drar sig ur) spelas den 6-7 oktober på Huvudstadens GK Lindö Parkbanan.
Här finns referat.


Vårmatchen mot Västmanland spelades den 13/5 på Ängsö. Västmanland vann med 7,5 – 4,5.
Här finns referat.Distriktsmatcher 2011

Upplands Yngre Distriktslag vann årets Smålandsmatch på Möre GK den 8-9/10 med 5,5 – 3,5.
Här finns referat.


Den andra matchen – 4-landskapsmatchen – Dalarna, Stockholm, Uppland och Västmanland spelas den 1-2 oktober – första dagen på Edenhof och andra dagen på Upsala GK.
Referat från matchen finns här.


Den första matchen – Vårmatchen spelades mot Västmanland den 21 maj på Grönlund GK. Här finns ett referat och bilder från matchen, som vanns av Uppland med 10,5 – 4,5.Distriktsmatcher 2010

Lördag – söndag 9/10-10/10 var det dags för den stora revanschen mot Småland. Matchen slutade 7 – 2 till Uppland och spelades på Örbyhus GK.
Här finns referat.


4-distriktsmatchen – Dalarna, Stockholm, Uppland och Västmanland
Spelplats: Hagge GK den 25-26 september 2010
Här finns referat från matchen.


Vårmatchen mot Västmanland spelades den 2/5 på Fullerö GK. Uppland vann med 11,5 – 3,5.
Här finns referat.Distriktsmatcher 2009

Distriktets bästa 14-15 åringar spelade match mot Småland den 17-18 oktober på Ekerum. Detta var den första matchen i ett, som vi hoppas på, framtida utbyte mellan distrikten. Småland vann med 7 – 2.
Här finns referat.


Här finns referat från 3-landskapsmatchen mellan Västmanland, Stockholm och Uppland på Skerike GK 2009
Här finns bilder från landskapsmatchen på Skerike GK 2009


Distriktsmatcher 2008

Här finns referat från höstmatchen 2008