I år var det vår tur att åka och möta Västmanland på Ängsö GK. Vi spelar 10 singelmatcher med 3 tjejer och 7 killar i varje lag.

I underbart väder spelades under söndagen denna traditionsenliga match mellan våra grannlandskap!

En nyhet var införd inför årets distriktsmatch mot Västmanland. Vi utgick från varje lags rankinglista d.v.s. bäst rankade spelare i Uppland mötte bäst rankade spelare i Västmanland osv. Detta för att få till fler spännande matcher. Tidigare har vi haft fri lottning.

Utfallet blev att 6 matcher av 10 gick till artonde green för avgörande. Raffel ända in i kaklet med andra ord. Tyvärr fick vi i Uppland endast 4 oavgjorda matcher och två förluster(0/1) i dessa 6 matcher.

Det är bara att gratulera Västmanland till segern som till slut blev odiskutabel. Slutresultatet blev 7-3 till Västmanland.

Coach Göran Angesten:

Såg bra ut efter nio spelade hål och jag trodde även på seger efter 14 spelade hål, men det här är golf när den är som bäst även om det inte gick vår väg denna gång. Den bästa matchspel match på juniorsidan jag varit med om.

Göran fortsätter:

Vårt lag som i stora delar var det som spelade fyrdistriktsmatchen i fjol höstas och då var nytt, har tagit ett rejält kliv  framåt i sin utveckling. Tror det är bra och utvecklande med så spännande och jämna matcher inför höstens fyrdistriktsmatch. Ser redan fram emot denna som i år spelas på hemmaplan i början av oktober.

Upplands lag 2015 bestod av följande spelare:

  • Catrin Sandberg, Arlandastad
  • Isabelle Ekström, GolfUppsala
  • Sofie Kivistö, Arlandastad
  • Alexander Andersson, Väddö GK
  • Alexander Ländin, Sigtuna GK
  • David Nyfjäll, Upsala GK
  • Jakob Ekman, Upsala GK
  • Karl Bergh, Burviks GK
  • Martin Jarvis, Upsala GK
  • Michael Lindgren, Upsala GK

Bakre f.v Jakob Ekman, David Nyfjäll, Alexander Andersson, Martin Jarvis, Karl Bergh, Michael Lindgren
Främre raden från vänster Catrin Sandberg, Isabelle Ekström, Sofie Kivistö, Alexander Ländin