UGF Masters 2019

UGF Masters 2019 2019-09-16T09:42:40+00:00

Klicka på bilden ovan för att starta videon.

Tävlingsvillkor i pdf-fil, klicka på länken nedan:

Tävlingsvillkor för UGF Masters 2019UGF Masters Finalresa och spel på Åland 2-3 september 2019

SLAGET OM UPPLAND PÅ ÅLAND

Så skulle man kunna beskriva finalen av Upplands Golfförbunds 40 – års-firande. Det var 22 förväntansfulla spelare som åkte med Eckerölinjen klockan 1500 den 2/9. Det började med ett mäktigt smörgåsbord, med alla tänkbara delikatesser. Några körde två varv på sill och lax, andra började i andra ändan med oxfilé och bea. Men jag tror att alla avslutade med åtminstone några godbitar från dessertbordet.

Efter incheckning på hotell Pommern i Mariehamn så samlades alla för en skummande drink (alkoholfri givetvis) och lite information om vad som komma skall. Reidar Andersson, ordförande i UGF och Hasse Andersson ordförande i marknadskommittén, berättade om UGF och om tävlingen.

Efter en god natts sömn och en stärkande frukost, bar det av mot Kastelholm och Ålands GK. Första paret ut 0906 på Kungsbanan.                                                                                                        Banan var i väldigt bra skick, trots att det kommit en del regn de senaste dagarna. Lagom tuff ruff, fina fairways och greener som var svårlästa pg onduleringarna och flagg-placeringarna. Och vädret gick inte heller att klaga på, efter de första hålen så var det tröja av och kortärmat resten av dagen.

Reidar från UGF och Marie från Eckerölinjen åkte runt i en golfbil och bjöd deltagarna på dricka och godis, Hasse likaså i en annan golfbil, så det var full service utmed hela banan, På tre av korthålen var det närmast hål-tävling.

Efter avslutad tävling, lite god mat i restaurangen, som numera drivs av den kända kocken Mikael Björklund (som också har den berömda Smakbyn vid Kastelholms slott) och en uppfriskande dusch, så var det dags för återfärd mot Eckerö och väntan på ombordkörning.

Så var det äntligen dags! Prisutdelning!! Vi samlades återigen i buffétrestaurangen och så fort alla ätit klart avslöjades resultaten. Alla deltagande par fick pris. Från Turkietresor, till väskor och champagne. Även de som inte vann resan såg nöjda ut.

Vi fick också höra att ombyggnaden av Slottsbanan fortsätter enligt plan och att den kommer att öppna i juli 2020. Gräset växer fint och man har redan börjat klippa på många av hålen. Skall bli riktigt spännande att nästa år komma och spela den nybyggda Slottsbanan.

UGF vill framföra ett stort tack till alla klubbar som arrangerade kvalificeringstävlingarna, alla finaldeltagare, Eckerölinjen, Ålands GK och alla funktionärer i UGF som gjort denna tävling till den succé den blev.

Resultat UGF Masters final, Kungsbanan Åland
3 september 2019
Plac Namn Resultat
1 Lennart Andersson
Anja Mertala
65
2 Peter Mattsson
Örjan Peterson
66
3 Viktor Wikner
Jakob Cavallin
69
4 Marie Sohlberg
Claes Sohlberg
70
5 Hans Hörting
Tommy Ohlsson
71
6 Mats Strand
Hans Backman
73
7 Niklas Blomster
Fredrik Blomster
73
8 Ronny Stenberg
Helene Blom
74
9 Nils-Eddie Enefjord
Börje Sagbrant
77
10 Tim Lund
Kim Lund
79
11 Rolf Karlsson
Anders Lindberg
79
Närmast hål
Hål Namn meter
Hål 3 Viktor Wikner 1,79 m
Hål 6 Claes Sohlberg 4,92 m
Hål 14 Anja Mertala 0,87 m

Här kommer några väl valda ord från deltagarna efteråt.

”Tack för en fantastiskt fint genomförd tävling!”

”Utmärkt arrangemang”

”Spännande tävling, kul resa och fint ordnat, tack!”

En bild säger mer än tusen ord, så här kommer bilderna.

(Rulla fram bilderna med pilarna)