UGF / ECKERÖLINJEN GOLF TOUR 2023

Deltävlingar genomförs på nedanstående banor
13 maj Enköping        Se referat längre ner
21 maj Upsala            Se referat längre ner
27 maj Wattholma    Se referat längre ner
1 juli Älvkarleby          Anmäl er här
9 juli Edenhof             Anmäl er här:
2 aug Grönlund          Anmäl er här:

Finalspel på Ålands GK, Slottsbanan 27-28 augusti
.
Ambassadörer utses från varje klubb/bana.
Deltävlingarna bör helst ligga under helgdag, detta för att få så många tävlande som möjligt. Löpande start.
De sex deltävlingarna ska avgöras mellan 14 maj till 2 augusti.

Tävlingsavgiften är 500 kronor per lag. Tävlingsgreenfee betalas inte av lagen, deltävlingarna finns med i ”Tävlingsutbyte Uppland”
Halva tävlingsavgiften behålls av arrangerande klubb/bana.
Den klubb/bana som har flest deltagande lag erhåller en bonus om 100 kronor per lag.
Statuter och tävlingsbestämmelser utformas efter beslut. Två klasser, Mix och Öppen.

Utformning och upplägg i GIT Tävling görs av TKO. Nytt för året blir Order Of Merit där de 3 bästa lagen får finalplats.
Finalister från varje klubb blir vid minst 10 deltagare = 1 finalist, minst 25 deltagare = 2 finalister.
Vi utgår från att det blir 2 finalister från varje deltävling totalt 12 st.
Blir det inte så överförs ej nyttade platser till Order Of Merit. Totalt 15 finalister. Final 27-28/8 på Åland.

Marknadsföring sker via arrangerande klubb. Dessutom via UGF-kanaler – GIT-mail, UGF hemsida, Facebook samt via Eckerölinjen.
Ambassadörerna på arrangerande klubbar får ett stort ansvar att rekrytera deltagare.
Vissa priser för deltävlingarna kommer via UGF, Eckerölinjen samt sponsorer.

Det är givetvis av största vikt att varje kvalklubb/bana ställer upp med priser. Kan med fördel vara från deras företagspartners.

Vid pennan, Ulf Pettersson


Dokument

Information till klubbarna:  UGF EckeröLinjen 2023 Säljfolder (1)Order of Merit

Poängfördelning vid Eckerölinjen Golf Tour 2023 OoM

  • Deltagarpoäng utgår med 5 p.
  • Placeringspoängen adderas deltagarpoängen. 100 – 80 – 70 – 60 – 55 – 50 – 48 – 46 – 44 – 42 – 40 – 39 – 38 osv.
  • OoM poäng tilldelas lagen efter att båda klasserna slagits samman till en.
  • De tre bästa tävlingsresultaten av de sex deltävlingarna räknas till den totala OoM poängen.
  • Vid lika resultat där placeringen måste särskiljas avgörs det genom flest topplaceringar bland de tre räknade deltävlingarna.
  • Är ställningen lika även då avgörs det genom bäst resultat i deltävling fyra, resp fem och sex. Slutligen genom lottning.
    Rödmarkerade lag har vunnit en finalplats genom placering i en deltävling.

Se ställningen här efter senaste deltävlingen:

Pdf-fil: (Efter att ha öppnat filen, förstora upp för att kunna se):      Order of Merit efter deltävling 3Referat från deltävlingarna

UGF/EckeröLinjen Golf Tour
Enköpings GK den 13 maj 2023

29 förväntansfulla par ställde upp i det fantastiska sommarvädret. Strålande sol och lite lagom svalkande vindar, men det var ju knappt att de märktes mellan alla nyutslagna björkar längs banan. Tyvärr uteblev ett par och det skapade lite problem för Ulf J som var tävlingsledare. Han blev tvungen att mitt i tävlingen sätta ihop en 6-boll, men som tur var så skötte de sig bra och skapade minimalt med förseningar.

Vad säger vi då om de två klasserna?

I den öppna klassen var man tvungen att få till ett jättebra samarbete i bästbollen och verkligen komplettera varandra. Resultatet blev så lågt som 65 slag netto för det vinnande paret från hemmaklubben, Mats Wallén och Patrik Westerlund. En biljett till Finalen blev priset.

Men de var inte ensamma på 65. Paret Bengt Pettersson/Benjamin Helén fick ihop samma antal, men hade lite högre hcp. Trea på 66 slag kom Alexander Nordström/Anders Murman och på fjärde plats hittade vi UGFs ordförande Martin Söderberg med sonen Fabian på 67.

Tuff konkurrens, hela 11 par gick under banans par.

I mixedklassen så hade alla de tre paren i topp 67 slag, med ett par som varit med i finalen tidigare som segrare, Catharina Frostner och Roger Eriksson. Marianne och Örjan Kennbrant kom tvåa på lite högre hcp och Isa och Anders Lindblad trea med ännu lite högre hcp.

Om allt gått bra, skulle vi här givetvis haft bilder på segrarna, men vi får åtgärda det på Åland!

Stort GRATTIS till alla pristagare, det var betydligt fler än de ovan nämnda som fick pris. Ulf fick faktiskt gå ganska långt ner i resultatlistan för att dela ut alla priserna, eftersom flera av de som kom på prisplats hade åkt hem. Likaså blev nästan alla som var kvar gynnade av lottdragningen. Så mitt råd inför framtiden – stanna kvar på prisutdelningen, det kan löna sig. Och inte minst kanske det känns lite roligt för de som får pris att det applåderas av många deltagare.

Nu är nästa tävling redan på söndag den 21a på Upsala GK, men den är fulltecknad.

Därefter väntar Wattholma den 27 maj. Där har anmälningarna tagit fart och det är i skrivande stund 30 par anmälda, så passa på att anmäl er nu.

Order of Merit väntar på de 3 bästa paren efter att alla tävlingarna är spelade, så ni som inte vann idag, ta chansen att spela fler tävlingar!

Se resultat här:  Resultat EnköpingUGF/EckeröLinjen Golf Tour
Upsala GK den 21 maj 2023

Ojoj, vilken succé! Max 50 lag enligt anmälan. Vi lyckades utöka till 64. Och ändå blev det 6 lag på väntelistan. Överlägset nytt deltagarrekord i UGF/EckeröLinjen Golf Tour. Och tack vare detta så blev det 4 lag som kvalificerade sig till Finalen på Åland.

Tyvärr så hade varken vi eller Upsala GK räknat och kalkylerat med så många deltagare, så man fick tidigarelägga starten till 0730 och i första hand låta de som var från närområdet starta först. Sista start 1209 som kom i mål på 5.05, dvs 1724. Så vi tar lärdom till nästa år och försöker få till antingen kanonstart eller klassvis spel.

Nåväl, vi hade ett absolut fantastiskt golfväder, strålande sol och bitvis en svalkande vind. En golfbana i kanonskick med ganska snabba greener och utmärkta fairways. Ta tex 12an, det var ju som att gå på en heltäckningsmatta i ett amerikanskt vardagsrum. Otroligt fin!

Sent omsider blev det prisutdelning. Tyvärr så var det ganska många som kom på prisplats som redan åkt hem, men det gladde ju de som tappert stannat kvar, så de allra flesta fick pris. Om inte på placering, så på lottdragningen. UGFs ordförande Martin Söderberg inledde med några väl valda ord och Marie Ådeby från EckeröLinjen hälsade givetvis alla välkomna ombord.

Vi börjar med den öppna klassen, där vinnarscoren var så låg som 62 nettoslag. Henrik Howard och Ludvig von Polgar blev det lyckliga paret som får åka till Åland. Ett annat lika lyckligt par borde Bertil Spolander och Mikael Gustafsson vara, för även de hade 62 slag. Och eftersom det var över 25 deltagare så blir det 2 par som får åka till finalen!!

Nästan lika bra var Filip Engström och Robert Chamoun, samt André Swerin i par med Pär Andersson. Bägge paren kom in på 63 slag.

Vi kan konstatera att inte mindre än 26 par gick under par 72. Starkt gjort!

Så hoppar vi till Mixed klassen där Ylva Bellbring/David Haglund segrade på 63 slag och med lägre hcp and de tre närmast efterföljande paren. Tvåa kom segrarna på Enköping, Catharina Frostner/Roger Eriksson, men eftersom de redan vunnit finalresan så gick den till ett mycket glatt och överraskat par som kämpat länge i toppen men inte lyckats nå hela vägen fram, Marianne Sembrant/Fred Eriksson. Tyvärr så räckte det inte riktigt hela vägen till resan för Lena Eriksson-Nothér/Pelle Ericsson. Även de på 63 och de har också kämpat länge för en finalplats. Tips –  ge inte upp, Order of Merit hägrar!

Även i mixed så var det många som gick under par, 23 st kom in på 71 eller bättre.

Sedan kan vi väl ge en liten knippe ris till Upsala GK som stängde restaurangen redan 1600. Det var många av oss sent startande som var törstiga och eller hungriga.

Slutligen en eloge till tävlingsledningen på Upsala GK, som trots diverse strul på vägen fram till själva tävlingen lyckades genomföra den på ett utmärkt sätt.

Ni som inte lyckades hamna på topp två denna gång, satsa på deltagande på Wattholma den 27 mag, Älvkarleby den 1 juli, Edenhof den 9 juli och så lucky loser chansen på Grönlund den 2 augusti. 3 st Order of Merit platser till finalen står på spel!

En liten pik också till de som åkte hem före prisutdelningen. Ca 10 av er missade ert pris på placering och ytterligare några på lottdragningen. Så stanna kvar om du har möjlighet, det kan definitivt löna sig! Och en sak till på förekommen anledning, är man inte på plats för att ta emot sitt pris, går det vidare till nästa par! Om man inte i förväg skriftligt anmält förhinder och att någon annan tar emot priset.

Se resultat här:  Resultat Upsala 21maj

Tack för idag, vi syns på Wattholma!

UGF/EckeröiLinjen Golf Tour

Anders LindbladUGF EckeröLinjen Golf Tour
Wattholma GK den 27 maj 2023

Vädergudarna är fortfarande med oss. Soligt och hyfsat varmt, men den guden som sköter om vindarna ville visa sig också lite idag. Så alla slicar och hookar förstärktes i den byiga vinden inte minst på hålen längs ån.

Vi välkomnades till Wattholmas fantastiskt fina nya klubbhus av vänliga klubbmedlemmar och även EckeröLinjens Marie Ådeby. Alla borden var uppdukade med EckeröLinjens broschyrer, karameller och peggar till alla startande. Beachflaggorna och UGF flaggan var på plats och skapade en fin inramning till tävlingen.

Idag var det uppdelat i klasserna, så att Öppna klasen gick först och då kunde prisutdelningen ske direkt efter sista bollen kommit in. Tyvärr så var det återigen ett ganska stort manfall när priserna skulle fördelas. De som inte var på plats och i förväg anmält detta, får skylla sig själva, priset går vidare neråt i prislistan.

Segrare och därmed deltagare i finalen på Åland den 27-28 augusti, blev Bengt och Tobias Svensson från Wattholma GK på 68 slag netto. Lite högre hcp hade tvåorna, som dessutom varit med i finalen tidigare, Daniel Blohm/Ludwig Karlsson också 68.

Treorna är också gamla bekanta figurer på prispallen, Börje Sagbrant/Nils-Eddie Enefjord även de på 68 slag. Alla tre lagen på pallen, plus fyrorna är från hemmaklubben. De sju första paren gick runt på par eller bättre.

I den Mixed- klassen segrade paret Lena och Sören Karman från Olandsbygdens GK på fantastiskt fina 64 nettoslag. Även de får finalbiljett till Åland givetvis. Tvåorna, som spelade sin tredje EckeröLinjen tävling för året, blev Ingrid och Hans Classon från Öregrunds GK, ett slag efter på 65. Tredje plats belades av Gabriella Widerberg/Ulf Pettersson från Uppsala GK på 69 slag. Samma resultat hade även paren på plats 4,5 och 6, så där var det tight.

Tio par gick på, eller under banans par. Bra spelat!

Många namn känns igen från de tidigare tävlingarna i Enköping resp på Upsala GK, så det kommer att bli en fight ända in i kaklet när det gäller de tre extra finalplatserna som går vidare via Order of Merit. Gå in på www.upplandsgolf.se och håll koll på hur ni ligger till. Det återstår tre tävlingar, Älvkarleby den 1 juli, Edenhof den 9 juli och så avslutar vi den 2 augusti på Grönlund GK. Det finns fortfarande plats kvar på alla tre, men startfälten börjar fyllas upp, så vänta inte med att anmäla dig!

Avslutningsvis ett stort tack till Wattholma GK. Otroligt fin bana, står sig väl i konkurrens med de flesta andra i distriktet, jättetrevliga klubbmedlemmar/personal som riktigt lyser upp i det fina klubbhuset. Och vi som var smarta nog att beställa mat, god kassler med potatisgratäng, är jättenöjda.

Se resultat här:  Resultat Wattholma

Vi syns på de återstående tävlingarna!

UGF/EckeröLinjen Golf Tour

Anders