För 21:a året i rad arrangerades 4-distriktmatchen mellan Stockholm, Västmanland, Dalarna och Uppland för juniorer (18 år eller yngre). Det var Burvik GK som bjöd på en bana i toppklass och hårda snabba greener och ett väder som var sommarlikt. Det blev också mycket bra golf av de drygt 40 juniorer som var på plats.

Coachen Göran Angestens förhoppningar att vara med att spela om vinsten under söndagen i 4 distriktsmatchen infriades.

lördagen slog Uppland först Stockholm med 4-2. Stabilt spel av alla spelare och Uppland var i förarsätet tidigt av matchen, men stängde den definitivt när Alexander Andersson och Carl Bergh hade dormie efter hål sexton. Bägge avgjorde på sjuttonde hålet. Succé för nya fyrbollparet Catrin Sandberg och Jakob Ekman, vinst med 5-4.

Under den andra matchen under lördagen mot Dalarna var det gasen i botten direkt. Till slut blev det osannolika 6-0! Det betydde att Uppland var i ledning efter lördagen men bara på målskillnad mot Västmanland, som också vann sina matcher(3 ½-2 ½ mot Stockholm och med 4 ½ -1 ½ mot Dalarna)

Så inför söndagens match var Uppland tvingade att vinna 3 matcher! Det såg mycket lovande ut efter 9 hål och då var ’’Bucklan i Uppland’’. Men golf går inte att förutsäga. Västmanland hade fyra bra hål mellan 10:an till 14:onde hålet och nu var det Uppland som  fick jaga. Till slut blev det 4-2 till Västmanland. Bara att höja på golfkepsen för deras prestation. Vad sägs om att deras Adam Guedra var 7 under par efter 14 hål och att Emily Sandberg hade gjort 3 birdies och en eagle efter 13 hål. Så trots mycket bra spel från de våra så räckte det inte till mot ett lag som var bättre denna dag.

’’Jag är mycket nöjd och stolt med lagets prestationer under helgen! Bra laganda, trevligt uppförande och inte minst mycket bra spel ’’säger coachen Göran Angesten som fortsätter ’’Vi spelade bra hela helgen men Västmanland spelade lite bättre än oss och vann till slut rättvist. Hade en idé innan helgen hur laget skulle komponeras och vilka som skulle spela med vem och som spelarna tycktes trivas med. Imponerades också av hur mycket våra tjejer hade utvecklat sitt spel på ett år vilket lovar gott inför framtiden’’

Uppland hade tre spelare som vann alla sina tre matcher; Alexander Andersson som vann sina alla tre singlar och Catrin Sandberg i par med Jakob Ekman som gjorde samma prestation i mixed fyrboll.

Nästa år är det Stockholm som arrangerar och då är de äldsta spelarna födda 1998 eller senare.Slutresultat 2015:

  1. Västmanland 3 poäng (12 vunna 6 förlorade)
  2. Uppland 2 poäng (12 vunna 6 förlorade)
  3. Stockholm ½ poäng (7 ½ vunna 10 ½ förlorade)
  4. Dalarna ½ poäng ( 4 ½ vunna 13 ½ förlorade)

Maraton tabellen:        

  1. Stockholm 8 vinster
  2. Uppland 6 vinster
  3. Västmanland 4 vinster
  4. Dalarna 3 vinster


Läs mer om distriktsmatcher.