UGF/Eckerölinjen Golf Tour

på Sigtuna GK den 18 juli 2024

Ömsom vin, ömsom vatten. Önsketänkande kanske, men nu blev det ömsom vatten ömsom uppehåll. Det var ett envist regnande stundtals, inte mycket, men tillräckligt för att till slut fälla upp paraplyerna och ta på regnjackan. Så slutade det en stund, paraply ner, jacka av. Sen gick det några hål och så började det om igen.

Nåja, det var inte så farligt totalt sett, utan vi kunde spela hela tävlingen utan att bli genomblöta, det blev till och med lite sol på slutet.

Banan, inklusive greenerna var i mycket fint skick och de många bunkrarna hade man varit ute och krattat igenom på morgonen, så nu var de jämna och fina. Tack till banpersonalen. MEN, varför kan man inte kratta efter sig när man varit ner i bunkern och slagit. Det var tyvärr flera bunkrar som det tydligt syntes att man helt sonika gett f-n i att kratta efter sig. Förstår inte hur man tänker??

På tolfte hålet, Sören Åkermans starthål, gör han en HIO!! Vilken start på rundan! Grattis Sören! Dessutom gjorde han birdie av bara farten på 13e.

Så går vi över till resultaten.

I mixedklassen så segrade ett par som kämpat sig igenom flera tidigare tävlingar och ligger bra till på Order of Merit. Men nu smällde det till, vinst på fina 64 slag, Lotta Traore i par med Rolf Lindberg. Grattis, Ålandsresan är säkrad. Tror att flera som ligger strax efter er i OoM blir glada, för nu kunde ju de avancera lite.

Tvåa på 64 med lite högre hcp kom paret Elisabeth och Lars Sundström. Förvånade treor blev Isa och Anders Lindblad med 65 netto. Från det fina prisbordet fick ytterligare 7 par komma fram och hämta pris av Sigtuna GKs ordförande Lars Kjellgren.

I öppna klassen segrade Sören Åkerman i par med Herbert Laubner på finfina 61 slag. Även de två kvitterade ut Ålandsbiljetterna. Grattis! Tvåa och likaså vinnare av Lexus specialpris som innebär att Henrik Högberg och Mats Persson får ta med sig två kompisar för att bilda ett lag i Lexus företagstävling på Johannesberg GK senare i höst. Deras resultat blev 63 slag. Trea kom Johnny Andersson i par med Reine Sjödin också på 64 slag. Även i den öppna klassen så var det många fler som fick ta del av det fina prisbordet, sponsrat av Eckerölinjen, Upplands Golfförbund, Lindvalls kaffe och Sigtuna GK.

Nu återstår det bara två tävlingar. Grönlund GK på tisdag den 23 juli och så avslutas kvaltävlingarna på Upsala GK den 31 juli. Just idag finns det platser kvar på Grönlund GK, medan Upsala GK redan är övertecknad. Vet inte om det går att få in fler par där, ni får försöka anmäla er via Mingolf.se. Om det inte går så kommer pengarna i retur.

Order of Merit kommer att publiceras på hemsidan www.upplandsgolf.se så fort man hunnit uppdatera den efter dagens tävling. Men jag vet att det är många par i resp klass som fortfarande har möjlighet att kvalificera sig genom bra spel på de tävlingar som är kvar. Så har du inte gjort det än, anmäl dig idag till Grönlund GK den 23 juli!!

Vi tackar Sigtuna GK för dagens tävling och hoppas vi ses på Grönlund GK, Upsala GK och senare givetvis på Åland.

UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Anders LindbladUGF/Eckerölinjen Golf Tour

på GolfUppsala Edenhof den 7 juli 2024

Blåsigt, mera blåsigt och ännu mer blåst, till slut halv storm. Men vad gör väl det när man är golfare, bara att kämpa på. Och det gjorde man!

58 lag kom till start, vilket innebar dubbla starter på många hål. Och då givetvis lite mer väntan än normalt, samtidigt även lite mer letande i ruffen eftersom vinden verkligen ställde till det på många hål och förde iväg bollen i en oönskad riktning.

30 mm regn natten till söndagen gjorde det inte heller lättare, en klubblängd lägesförbättring på den finklippta delen, plus placering pga vattensamlingar på fairway. Allt sådant tar några sekunder extra inför varje slag och då sticker rondtiden snabbt iväg.

Men efter att de flesta fått sin välförtjänta lunch, öl eller glass, så var det dags för prisutdelning, som pga vinden skedde inomhus.

Vi börjar med dagens fantastiska vinnarresultat i den Öppna klassen, 61 slag netto! Jan Lager och Johan Andersson Golf Uppsala, stod för den fantastiska bedriften. Grattis till Finalplatsen och Ålandsresan.

Tvåa, tillika Ålandsresenärer, blev Johan Klövernäs med Oliver Misk från Älvkarleby GK som slutade på 66 slag. Grattis till er också.

Därefter följde Mats och William Eriksson på 67, Birgir Haraldsson/Glenn Sundberg på 68, Krister Eriksson/Mikael Jansson 68 och Börje Sagbrant/Nils-Eddie Enefjord även de 68.

Om vi då hoppar över till Mixed klassen, så hittar vi ett lyckligt par i form av Maria Nordlindh och Fredrik Pontén från Upsala GK som vann på 65 slag. Finalspel och Ålandsresa, grattis!

Tvåa och lika lyckliga blev Evelina Anbo i par med Marko Palosaari representerande Golf Uppsala på 66 slag. Samma här grattis, Ålandsresa och Finalspel!

Treorna blev inte helt lottlösa de heller, Anna Green och Johan Jonsson fick nämligen Lexus specialpris. De får ta med sig två kompisar till Lexus egen tävling på Johannesberg GK senare i höst.

Därefter följde Gunilla Ramsell/Åke Swahn på 68, Gabriella Widerberg/Ulf Pettersson 70, Helena Danielsson/Janne Ekluund 70, samt Anette Armitage/Alf Johansson också de 70 slag.

Ett grattis givetvis till alla som fick pris, även om de inte nämndes med namn ovan.

I öppna klassen gick 14 par på eller under banans par 72. Exakt lika många även i mixedklassen. Måste betraktas som ett bra resultat i den hårda blåsen!

Ber om ursäkt för den lite röriga prisutdelningen, med lite mer rutin så går det säkert bättre nästa gång. Då tar vi en klass i taget.

Nu återstår 3 tävlingar i UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Sigtuna GK den 18 juli, anmäl er på https://mingolf.golf.se/Competition/4336563

Grönlund GK den 23 juli, anmäl er på https://mingolf.golf.se/Competition/4336566

Upsala GK den 31 juli, anmäl er på https://mingolf.golf.se/Competition/4336572

De som ännu inte lyckats knipa en finalplats har 3 platser i vardera klassen att kämpa om i Order of Merit. Gå in på https://www.upplandsgolf.se/order-of-merit-2024/ och läs hur ni ligger till. Alla deltävlingar räknas. Poäng för varje placering som läggs ihop succesivt efter varje tävling. Sidan kommer att uppdateras så fort som möjligt, men det är många par så det är inte gjort i en handvänding.

Tack alla deltagare för en fint genomförd tävling, en eloge också till banpersonalen på Edenhof som hade varit ute och krattat bunkrarna efter regnet, restaurangen för den goda maten, samt Ulf P för all assistans före/under och efter tävlingen.

Vid pennan

Anders LindbladUGF/Eckerölinjen Golf Tour på
Älvkarleby GK Enköpings GK den 30 juni 2024

Söndag 30 juni spelades 3:e kvaltävlingen till Eckerölinjen Golf Tour på Älvkarleby GK. Vi var 16 lag i mixedklassen och 30 lag i öppna klassen. Detta innebar att 1:an i mixed och 1:an och 2:an i öppna klassen gick till finalen på Åland 25-26/8.
Vi hade bra väder för att spela golf även om det kom några regnstänk sista hålen. Vinden var som alltid en faktor som påverkade spelet, normalt uppe på Älvkarleby GK. Speciellt de sista hålen på sista 9 som spelades i motvind.
Det blev riktigt bra resultat.
Mixed  vanns av  Moa Hansson och Johan Wictorsson (Golf Uppsala) på -9, går till finalen på Åland. Där efter kom Gabriella Widerberg och Ulf Pettersson (Upsala GK) på -7 och Marianne Sembrant och Fred Eriksson (GolfUppsala)  också på -7 men lite högre hcp.
Öppna klassen vanns av Oliver Sundell och Niklas Öster (Älvkarleby GK) på -9 före Filip Engström och Robert Chamoun (GolfUppsala) på -7. Dessa två lag till finalen på Åland. Det var hela 7 lag på -7 så Filip och Robert hade lägst hcp.
Bra uppslutning på prisutdelning var det också så alla ”ordinarie” pristagare fick sina priser.


UGF/Eckerölinjen Golf Tour på
Enköpings GK den 9 juni 2024

Sol, vind och vatten skrev Ted Gärdestad om en gång i tiden. Och det var precis vad vi upplevde på Enköpings GK i söndags. Övervägande blåsigt, en hel del sol och flera korta regnskurar. Med tanke på vad prognosen sade i förväg, så var det ändå en klar förbättring.

Visst vi behöver regn, men kanske inte just när vi spelar Golftävling.

Tyvärr blev det ju inte kanonstart, men start med en klass åt gången gjorde att vi kunde hålla prisutdelning så fort alla i Mixed respektive Öppna klassen var färdiga. Vi slapp alltså onödig väntan på våra priser.

Men hallå, varför är inte alla kvar och applåderar pristagarna. Det var ju ett stort prisbord med minst 7 priser i varje klass. I mixedklassen så fick 4 par som egentligen var utanför prisplats, ändå pris eftersom de som kom högre upp hade åkt hem.

I Öppna klassen var det ändå konstigare. Det par som spelat bäst och därmed kvalificerat sig till finalen, hade åkt hem före prisutdelningen, så deras finalresa gick till det par som kom tvåa!

Vi fick se en hel del fina resultat, riktigt låga scorer. Allra bäst i Mixedklassen på fantastiska 61 slag netto var paret Anja Mertala/Lennart Andersson. De har varit med i finalen tidigare så de var laddade till tusen för att kämpa till sig en resa till. Samma med tvåorna Lotta Traore/Rolf Lindberg, de har också varit med tidigare, dessutom regerande mästare med bucklan som de nu återlämnat. De hade fina 63 slag. Trea kom Lena Ahlgren/Yngve Holm på 65 slag. Hela 14 lag av de 21 startande kom i mål på par eller bättre, riktigt bra gjort!

I den öppna klassen så gick förstapriset, dvs finalresan till Inger Nordholm/Monica Pettersson på 65 slag. Egentligen kom de tvåa på lite högre hcp, men eftersom det paret valde att åka hem så får alltså Inger och Monica åka med till Åland.

Trea på 66 slag kom UGFs ordförande Martin Söderberg i par med sonen Fabian. På fjärdeplats kom paret Krister Eriksson/Mikael Jansson från GolfUppsala också på 66 men med lite högre hcp. Här var det 14 par som gick under eller på par 71.

Vi tackar Jenny Unnerstedt från Enköpings GK för en fint genomförd prisutdelning och jag är säker att hon tyckte den delen av tävlingsledarjobbet var betydligt roligare än att vara starter, som måste varit rejält kyligt i blåsten.

Fullständiga resultatlistor finns via www.upplandsgolf.se

Nästa tävling är den 30 juni på Älvkarleby GK. Därefter följer Edenhof söndag den 7 juli, Sigtuna GK torsdag den 18 juli, Grönlund GK tisdag den 23 juli och så avslutar vi kvaltävlingarna på Upsala GK onsdag den 31 juli. Ett hett tips, anmäl er nu, det kan snabbt bli fulltecknat på dessa tävlingar, inte minst med tanke på att via Order of Merit så kvalificerar sig 3 par i varje klass till Finalen och Ålandsresan.

Se bilder från Enköpings GK här.

UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Anders LindbladUGF/Eckerölinjen Golf Tour 2024

Deltävling nr 1 den 25 maj på Wattholma GK

Så var den första deltävlingen avklarad. Och med ett rekordstort deltagarantal, plus 50% jämfört med förra året, det blev 59 deltagande par, 26 i mixed och 33 i den öppna klassen.

Kanonstart 0900 i strålande sol och helt vindstilla. Lite fukt kvar i ruffen, men inte på fairway. Banan var i utmärkt skick, inte minst med tanke på att för 14 dagar sedan så hade man inte kunnat spela hål 2 och 15 pga översvämning. Visst, det tar några veckor till innan fairway har växt ihop helt, men helt ok nu. Greenerna jämna och fina, men långsamma. Det var inte helt lätt att hitta farten.

Som vanligt kan man ju inte annat än imponeras över Wattholmas fina nya klubbhus, solpaneler på taket och en jättefin inglasad altan med helt öppningsbara dörrar, som gör att det ändå inte blir för varmt där inne. Och lika trevlig personal som alltid.

Dagens prestation, HIO på hål nr 8, stod Maria Liberg för!! Jättegrattis! Visserligen var det någon som viskade att det var hennes sjätte HIO, men fortfarande en prestation som få av oss får vara med om. Hoppas du firade med gott bubbel!

Tittar vi på tävlingsresultaten så har vi fantastiska 60 slag netto som vinnarscore i öppna klassen. Hampus Wettersten och Olov Hamberg från Golf Uppsala, lyckades med den bedriften. Ett helt slag sämre på andraplatsen kom Håkan Andersson Wessblad i par med Stefan Larsson, bägge från hemmaklubben, dvs 61 netto.

Bägge dessa par kunde kvittera ut Vinstbrev till Finalen på Åland.

Eftersom den öppna klassen hade flest deltagare så gick Lexus specialpris till 3-orna här. Ett vinstbevis för 4 personer att deltaga i Lexus inbjudningstävling på Johannesbergs GK, all inclusive. Stefan Lindman och Thomas Löfgren också från Wattholma GK var de lyckliga vinnarna. De fick redan vid prisutdelningen många förslag på spelkamrater!

Sammanlagt 18 par gick under par i öppna klassen.

På vinnarpodiet i mixed hittar vi det strävsamma och idogt tävlande paret, Marianne Sembrant och Fred Eriksson. 65 slag netto. På samma score, men med lite högre hcp hittar vi ett annat välbekant tävlingspar, Lena och Sören Karman från Olandsbygdens GK. Alla fyra får åka med till Finalen på Åland den 25-26 augusti.

Lite tråkigt kan jag förstå för Rose-Marie och Bertil Aspeljung som också spelade bra och hade 65 netto, men ännu lite högre hcp. Grattis ändå till bra spel och välkommen att ta revansch på de andra tävlingarna.

Bästboll spelas med 10% hcp reduktion, så det är därför som man inte direkt kan översätta slopetabellen till rätt antal spelhcp.

Att det tyvärr tog lite tid innan prisutdelningen berodde på att internet spårade ur under en längre period.

Nu är det upp till oss som inte hamnade på prisplats att tävla vidare på de andra deltävlingarna, så att vi tar chansen till Finalspel via Order of Merit. De 3 bästa i varje klass när alla kvaltävlingar är inräknade får också finalbiljetter.

Nästa tävling är på Enköpings GK söndag den 9 juni. Anmäl dig nu, vi såg på Wattholma att det kan fyllas på snabbt.

Vi syns på Enköpings GK

UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Anders Lindblad

Resultat från tävlingen:

https://mingolf.golf.se/Competition/4336507#/competition/4336507/results

Vinnarna Öppna klassen, Hampus och Olov

Vinnarna Mixed klassen, Marianne och Fred

Tvåa i Öppna klassen, Håkan och Stefan

Trea i Öppna klassen, Stefan Lindman

HIO grattis till Maria