Finalresan med UGF/Eckerölinjen Golf Tour 21 – 22 augusti 2022 

12 vinnande par mötte upp vid färjan i Grisslehamn, alla med sin inbjudan i på instrumentbrädan i framrutan så att vi direkt kände igen er. Marie Å från Eckerölinjen och Isa L från UGF delade ut era färjebiljetter och efter avgång samlades vi i Klubb Kuling på däck 7.

UGFs ordförande Hasse Andersson gratulerade alla deltagare till att ha spelat så bra i hemma-tävlingarna att man tagit sig ända till finalen och hälsade alla hjärtligt välkomna och hoppades att allt skulle klaffa och även ha en spännande tävling utan att tänka på alla fina priser som väntade, bara gå ut och njuta av finalspelet.

Anders Lindblad, som ansvarat för planering och genomförande av tävlingen, informerade lite allmänt om resans fortsättning, hotellet och tävlingen på måndag.

Därefter var det fritt fram för lite lättare förtäring med tillhörande lämplig dryck och givetvis ett besök i taxfree butiken.

Efter färd till och incheckning på Hotel Park Alandia i våra fina dubbelrum, så var det dags för middag. Till förrätt åt vi en laxtartar med dill, senap, vispad pepparrotscreme, äpple, gurka och forellrom.

Varmrätten var Parks klassiska Kryddoxe. En bit inhemsk oxfilé serverad med honungsgurka, rödkål, baconbönor, vitlökssmör, örtsås och råstekt vitlökspotatis. Rätten har serverats på Park Alandia sedan 1976, så här snackar vi odödlig klassiker! Mums!

Mätta och nöjda fortsatte vi kvällen i baren med några andra deltagare, med en promenad i det sköna kvällsvädret, eller helt enkelt ett besök i sängen där John blund väntade.

Måndag morgon. Frukost från 0700. De mest laddade, nervösa eller helt enkelt bara hungriga, hängde på låset direkt. Utcheckning och avfärd till Ålands GK. Utlämning av scorekort och en liten goodiebag med bollar, vatten och ett paket Golfgum.

De flesta valde att köra en rejäl uppvärmning på rangen och därefter ett antal puttar innan man var redo för start.

Solen sken och temperaturen höll sig redan ovanför 20-strecket och nästan vindstilla! En varm och skön golfdag var att vänta.

Först ut var Anna-Karin och Stefan Gårdenberg tillsammans med Catharina Frostner och Roger Eriksson som gick ut 1020. Därefter 1030 kom förhandsfavoriterna Lennart Andersson/Anja Mertala med Lotta Traore/Rolf Lindberg. Nästa gäng bestod av Pelle Ericson/Lena Eriksson-Nothér som spelade med Mats Persson/Henrik Högberg. 1050 var det dags för Fredrik Andersson/Ulf Lindvall tillsammans med Linus Sundqvist/Andreas Öbrink. 1100 bollen bestod av Niklas Gunnarsson/Anders Ojamäe som lottats med Peter och John Tamp. Och i sista boll var det dags för Sparren och Wattholma att tampas i form av Benjamin Helén/Bengt Pettersson mot Nils-Eddie Enefjord/Börje Sagbrant.

Slottsbanan är i kanonskick, den har redan börjat prepareras ordentligt inför LETAS tävlingen första helgen i september. Visserligen hade de fått över 50 mm regn de senaste dagarna, så fairways var ganska blöt bitvis, men greenerna är i fint skick. Inte lättputtat, för de är väldigt ondulerade. Som tur är inte så snabba som de kommer att bli, då hade det nog varit näst intill omöjligt att hålla bollen på rätt platå. Den som spelat på Ålands GK vet att Kungsbanan är rejält kuperad, men det är minsann nya Slottsbanan också. Många tees ligger högt och det är några rejäla backa att passera. Ettan upp mot tvåans tee, trean till fyran, 11an och sedan 12an upp till kiosken och så avslutas hela rasket med 18e som ligger parallellt med 12an. Så det känns ordentligt efter en runda i strålande sol, nästan ingen vind och 25-30 graders värme. Marie Å åkte runt och servade med godis och vatten.

Ölen i restaurangen smakar underbart!! De flesta tog något lättare att äta tillsammans med drycken, det gäller ju att inte äta för mycket, vi har ju smörgåsbordet på båten på hemvägen bara några timmar bort.

Tidplanen berättade att 1630 skulle Prisutdelningen ske och den tiden höll vi perfekt. Just då började vi med 12e platsen för att avsluta med vinnarna, men här gör vi som vanligt, sätter vinnarna överst och alla andra därefter.

Slutsegrare i årets Upplands Golfförbund/Eckerö Linjen Golf Tour på fina 63 nettoslag blev

Linus Sundqvist och Andreas Öbrink som fick mottaga den ståtliga segerpokalen och en voucher på en 5-nätters vistelse på Montado Hotel & Golf Resort i Portugal, boende i dubbelrum med frukost och 4 greenfee. Kolla in deras lyckliga och glada leenden!

Ett helt slag sämre var Benjamin Helén och Bengt Pettersson som fick vars en fin golfbag.

På 66 nettoslag och med lägst hcp kom Fredrik Andersson i par med Ulf Lindvall och de belönades med 2 greenfee på Slottsbanan.

Samma antal slag på 4e plats, Niklas Gunnarsson och Anders Ojamäe och de förärades med en övernattning på Park Alandia.

5-orna Mats Persson och Niklas Högberg knep en kryssningsbiljett och Buffé med Eckerölinjen, plus ett 12-pack golfbollar

På 6e plats, där man vann en likadan kryssning, men med 2 st 3-pack golfbollar, kom Pelle Ericson i par med Lena Eriksson-Nothér och då har vi kommit upp på 67 netto.

På den 7 prisplatsen, med 68, fick Catharina Frostner och Roger Eriksson också en kryssning med buffé.

8 kom Nils-Eddie Enefjord och Börje Sagbrant på 68.

9 kom Lennart Andersson och Anja Mertala på par 72.

10 blev Peter och John Tamp också par.

11 Lotta Traore tillsammans med Rolf Lindberg 72.

12 Anna-Karin och Stefan Gårdenberg med 75 slag.

De flesta uttryckte väl att dessa tävlingspriser var av underordnad betydelse, den stora vinsten var att få åka med på själva Finalresan med allt som hörde till.

Hemresan ombord på M/S Eckerö började med smörgåsbord i Bufférestaurangen. Ganska lite folk så det gick smidigt att komma fram till den kalla avdelningen först, för att sedan fortsätta på det varma bordet innan man avslutade med dessertbordet och lite godis.

De som ville besökte taxfree igen, innan det var dags att sätta sig i bilarna för hemfärd efter en händelserik helg, det känns som vi varit borta mer än 29 timmar så mycket som vi hunnit med. Vinnargrabbarna med bucklan väl synlig!

Stort tack till alla deltagare och Marie Å från oss i Upplands Golfförbund, Hasse, Björn, Isa och Anders! Vi hoppas att vi ses nästa år igen när tävlingen drar igång!Sista deltävlingen i UGF/Eckerölinjen Golf Tour för i år är avklarad, Älkarleby GK 17 juli 2022

Söndagen den 17 juni spelades den sista kvalificeringstävlingen på Älvkarleby GK. Började lite kyligt, men vädret bättrade på sig efterhand och de sist startande bollarna fick en behaglig runda i mestadels solsken och lagom golftemperatur.

Älvkarlebys bana ligger ju onekligen vackert längs med Dalälven. Många greener var snabba och jämna, medan andra var drabbade av vintern och inte hunnit reparera sig fullt ut, precis som nästan alla andra banor i Uppland.

När man sedan kollar på resultaten så står ju 61 slag, som segrarparet i Mixed klassen hade. Stort grattis till segern och finalplatsen på Åland, Lena Eriksson-Nothér och Pelle Eriksson. Paren på andra och tredje plats hade 63 resp 65 slag.

I den öppna klassen så blev det väldigt jämnt. Alla tre paren på pallen hade 63 slag, det fick alltså avgöras på hcp. Segrare med lägst hcp blev Anders Ojamãe/Niklas Gunnarsson och även de får då åka med och spela final på Åland.

Förutom en inteckning i den fina bucklan, väntar en vistelse på Montado Golf Resort i Portugal för det par som lyckas bäst den 22 augusti på Slottsbanan på Ålands GK. Den banan lär dessutom vara i toppskick då, eftersom man skall ha en deltävling i LETAS veckan efter.

Resultat:

https://mingolf.golf.se/Competition/3518024#/competition/3518024/results


UGF/Eckerölinjen Golf Tour på Burvik GK den 12 juni 2022

Öppna klassen var det ett par som lyckades bäst och vinstmarginalen var två slag till tvåorna. Bengt Pettersson och Benjamin Helén från Sparren GK fick en vinnarscore på fina 65 slag netto. Tvåa på 67 kom då Peter Degerhov och Tommy Tiander och tre kom paret Crister Boork/Mats Runsten på 68.

I Mixedklassen blev det som någon känd programledare brukade säga, oliiidligt spännande. Hela 10 par kom in under banans par och de som lyckades allra bäst var också gästspelare från Öregrunds GK, nämligen Catharina Frostner som tillsammans med Roger Eriksson landade på 7 slag under par, dvs 65 netto. Samma fina resultat hade hemmaspelarna Leena Autere-Lundin/Michael Lundin. Särskiljningen mellan Treorna och Fyrorna fick också avgöras på hcp eftersom de alla hade 66 slag netto. Anneli Kjellberg/Anders Wikberg drog det längsta strået mot Elisabeth/Nils Gorton.

Tyvärr saknar vi bilder på pristagarna denna gång.

Resultat:

https://mingolf.golf.se/Competition/3351400#/competition/3351400/results


UGF/Eckerölinjen Golf Tour på GolfUppsala Edenhof 4 juni 2022


Lotta Traore  och Rolf Lindberg, segrare i Mixedklassen


Andreas Öbrink och Linus Sundqvist, segrare i Öppna klassen


Anna-Karin och Stefan Gårdenberg, 2:a i Mixedklassen

Resultat:
https://mingolf.golf.se/Competition/3351397#/competition/3351397/results


UGF/Eckerölinjen Golf Tour Hallstavik GK den 21 maj 2022

Segrarna, som alltså får åka till Åland och spela finalen den 21-22 augusti,
heter John och Peter Tamp, Golf Uppsala resp Hallstavik GK.


UGF/Eckerölinjen Golf Tour på Wattholma GK den 26 maj 2022


Anja Mertala och Lennart Andersson, glada segrare i Mixed klassen.


Förstapriset till tävlingsledarna Per Mattsson och Johan Carlsson.

https://mingolf.golf.se/Competition/3351391#/competition/3351391/results/3212686


UGF/Eckerölinjen Golf Tour på Upsala GK den 29 maj 2022


Vinnarparet Fredrik Andersson och Ulf Lindvall (de två till höger)
Andrapristagarna Henrik Högberg och Mats Persson (De två till vänster)
I mitten prisutdelaren Carl-Magnus Strömberg

Resultat:
https://mingolf.golf.se/Competition/3380233#/competition/3380233/results/3233973


OBS!  Ny Extra kvaltävling på Älvkarleby GK den 17 juli

UGF/Eckerölinjen Golf Tour 2022

Hej

Vi upprepar förra årets tävling, men nu med lite bättre framförhållning. Det blev ju sent förra året med informationen eftersom pandemin fortfarande rasade som värst och restriktionerna gjorde att vi inte fick tävla när vi ville. Trots detta så blev det en tävling och vinnarna från kvaltävlingarna fick åka till Åland och även spela finalen på Slottsbanan på Ålands GK. Efter en otroligt jämn tävling så stod till slut paret Matz Sundelin/Henrik Ringefors Hedblom som segrare på 65 nettoslag.

Vinnarna får en vistelse på Montado Hotel & Golf Resort i Portugal, men som flera deltagare sade, resan till Åland med mat och övernattning på Park Alandia var en fantastisk vinst redan.

Ni som vill ta chansen i år får chansen vid sex olika tillfällen att försöka kvalificera er. Man behöver alltså inte bara spela på hemmaklubben, utan kan deltaga i alla kvaltävlingarna. Vi spelar enligt nedan:

Kvaltävlingar:

Vassunda GK 14 maj         Anmälan till tävling

Hallstavik GK 21 maj        Anmälan till tävling

Wattholma GK 26 maj      Anmälan till tävling

Upsala GK 29 maj             Anmälan till tävling

Golf Uppsala Edenhof 5 juni     Anmälan till tävling

Burvik GK 12 juni              Anmälan till tävling

Älvkarleby GK 17 juli         Änmälan till tävling

Final:

Åland Nya Slottsbanan  21-22 augusti

Finalresan blir 21-22 augusti med Eckerölinjen till Åland, boende med middag på Park Alandia och finalspel på måndagen innan båten går tillbaka på kvällen.

Och som sagt, vi spelar om 5 nätter med frukost och fyra golfrundor för två personer i delat dubbelrum på Montado Hotel & Golf Resort!

Välkommen med din anmälan till resp kvaltävling, det är begränsat deltagarantal på varje klubb, så vänta inte för länge.

Fullständiga tävlingsvillkor, se längre ner på sidan

Upplands Golfförbund        Eckerölinjen  Montado Hotel & Golf Resort


Segrare 2021


Tävlingsvillkor för UGF Eckerölinjen Golf Tour 2022

Ladda ner pdf-fil: UGF Eckerölingen Golf Tour 2022

1      Allmänt

UGF Eckerölinjen Golf Tour är en distriktsomfattande fyrbolltävling om spelas på ett flertal banor i Upplands golfdistrikt med kvaltävlingar under maj och juni 2022. Bästa par från resp kvaltävling i resp klass, vinner plats i finaltävlingen som spelas den 21–22 augusti 2022 på Ålands Golfklubb.

Förutom nedanstående tävlingsvillkor genomförs tävlingen enligt de gällande publikationerna av:

 • Regler för golfspel
 • Spel- och tävlingshandboken 1–3
 • SGF:s Regelkort
 • Kompletterande lokala regler
 • Dessa är de viktigaste förändringarna i de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren.
  • Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.
 • Riktlinjer för tävlingsverksamhet SGF/RF/FHM
  • Dessa riktlinjer gäller under förutsättning att inga skärpta restriktioner gäller för den region där tävlingen spelas.
  • Dessa råd kan komma sent och en tävling kan därför behöva ställas in med mycket kort varsel.
 • Samt för eventuell reservation för Covid-19 regler på Åland och i Portugal

Brott mot tävlingsvillkoren kan medföra diskvalifikation.

2      Deltagande arrangörsklubbar av kvaltävling

Följande klubbar inom Upplands Golfdistrikt arrangerar kvaltävling. Vassunda GK 14 maj, Hallstavik GK 21 maj, Wattholma GK 26 maj, Upsala GK 29 maj, Golf Uppsala Edenhof 5 juni och Burvik GK 12 juni.

Deltagande par kan spela flera kvaltävlingar för att öka sina finalchanser.

UGF skapar varje kvaltävling i UGFs klubb i GIT tävling och inloggningslänk skickas till arrangörsklubb före den 1/4.

3      Deltagare

3.1     Ålder

Deltagare måste vara född 2001 eller tidigare.

3.2     Spelarkategorier

Tävlingen är öppen för alla tävlingskategorier (AM, PGA, NA och REAM).

3.3     Handicap

Tävlingshandicap krävs för att ta del av prisbordet.

3.3.1     HANDICAPGRÄNS

Högsta tillåtna handicap för deltagande är 54. Dock spelar spelare med hcp högre än 36,0 på ett SHCP som motsvarar hcp 36,0.

3.4     Medlemskap

En deltagare måste vara medlem (ej passiv) i en svensk golfklubb, som har medlemskap i SGF/UGF (M) eller association (A) ansluten till SGF/UGF.

3.5      KLASSER

Tävlingen spelas i två klasser, mixed och öppen klass.

4      Anmälan och återbud

4.1     Anmälan

Anmälan görs via resp. arrangörsklubbs tävling i Min Golf. Se anmälningstiden för resp arrangörsklubb.

Spelaren ansvarar för att hans/hennes handicap är korrekt vid anmälningstidens utgång.

4.1.1      Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 450 kr per par. Anmälningsavgiften betalas i samband med anmälan i Min Golf alt vid ankomstanmälan på tävlingsdagen. Av anmälningsavgiften tillfaller 225 kr arrangörsklubben för lokalt prisbord. Resterande belopp täcker finalspelets prisbord samt tävlingens övriga kostnader och betalas in till UGF efter tävlingen.

4.1.2      Återbetalning av anmälningsavgift

Återbetalning av anmälningsavgiften görs i följande fall:

 • Anmälda par som gör avanmälan före anmälningstidens utgång
 • Uttagna par som lämnar återbud mot uppvisande av läkarintyg eller som har annat godtagbart skäl
 • Uttagna par med tillstånd att framföra transportmedel där arrangörsklubben inte kan tillhandahålla transportmedel eller där tävlingsledningen bedömer att banan inte klarar att transportmedel används
 • Par som blir placerade på reservlista och som inte erbjuds plats i tävlingen
 • Par som blir placerade på reservlista och som lämnar återbud innan de erbjuds plats i tävlingen
 • Deltagare i tävling som inte kan genomföras över minst 9 hål (= resultat kan inte fastställas och tävlingen annulleras)

4.1.3      Tävlingsgreenfee

Ev tävlingsgreenfee bestäms av resp arrangörsklubb men rekommenderas till 50% av normal helggreenfee.

4.1.4      Avanmälan

Avanmälan görs i Min Golf före anmälningstidens utgång.

Efter anmälningstidens utgång kan endast återbud lämnas om ett anmält par inte avser att delta. Saknas då betald anmälningsavgift och inte giltigt skäl finns enligt 2.1.2 faktureras anmälningsavgiften av arrangörsklubben.

4.1.5     Efteranmälan och överlåtelse

Efteranmälan efter anmälningstidens utgång är ej möjlig.

4.1.6      Överanmälan

Vid överanmälan sker uttagningen via anmälningstid.

5      Spelform

5.1     Spelform

Spelformen är fyrboll slaggolf med 10% shcp-reduktion. Tävlingen spelas över 18 hål.

En tävling måste omfatta minst en rond över 9 hål för att ett resultat ska fastställas, i annat fall annulleras tävlingen.

5.2     Startfält

Maximalt antal deltagande par är 50 par per spelplats.

5.3     Startordning och starttid

Det är valfritt om arrangörsklubben vill använda sig av löpande start eller Shotgunstart. Starttiden är valfri för varje arrangörsklubb.

5.4     Tee

Samtliga par spelar från ordinarie herr, resp dam tee oavsett ålder.

Nedan totallängdsintervaller rekommenderas vid par 72. Vid annat par bör tävlingsledningen göra rimliga längdkorrigeringar vid val av tee.

 • Damtee: Max 4800 meter.
 • Herrtee: 5400–5800 meter.

5.5     Särskiljning vid lika resultat

Särskiljning vid lika resultat sker enligt nedanstående.

 1. Spelhcp-metoden
 2. Matematiska metoden
 3. Lottning

6      Lokala regler

Tävlingen spelas enlig följande lokala regler:

 • De lokala regler som finns angivna på SGF:s Regelkort.
 • De kompletterande lokala regler som tävlingsledningen på varje spelplats fastställer.

I de fall den lokala regeln om alternativ till slag och distans för förlorad boll eller out of bounds normalt förekommer på aktuell bana, gäller denna lokala regel inte under tävlingen.

7      Priser

7.1     Första pris i kvaltävling

Pris till bästa par i varje klass vid resp kvaltävling är plats i finaltävlingen som spelas på Ålands Golfklubb den 21–22 augusti.

Vid fler än 30 startande par i en klass får både ettan och tvåan plats i finaltävlingen.

Vid färre an 10 startande par i en klass, slås klasserna ihop till en öppen klass

7.2     Övriga priser

Exakt prisbord fastställs vid anmälningstidens utgång och baseras på antal startande. Riktlinjer för prisbordets värde är (utöver förstapriser) enligt SGF:s rekommendationer.

8      Finaltävling

8.1     Allmänt

Om det kvalificerade paret inte kan deltaga i finalen, går budet till tvåan i den klassen. Inget utbyte av partner tillåts.

8.2     Finaltävling

Vid finaltävlingen tillämpas samma spelform som under kvaltävlingen.

8.3     Prisbord

Första pris i finaltävlingen är en vistelse på Montado Golf Resort i Portugal. 5 nätter med frukost och 4 golfrundor för två personer i delat dubbelrum. Flyg och transfer tillkommer. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna. Prisbordet följer de gällande amatörbestämmelserna.

Övriga priser i finalen sker i samarbete med Eckerölinjen och välkända golfleverantörer.

9      Kontaktpersoner och tävlingsansvariga

Hans Andersson – Ordförande UGF, hasse.anderssson@upplandsgolf.se

Helen Schönbäck – Ordförande UGFs Marknad och kommunikationskommitté, helen.schonback@upplandsgolf.se

Anders Lindblad – UGFs Marknad och kommunikationskommitté, anders.lindblad@upplandsgolf.se