UGF bildades 1979 och 30-årsjubilerade alltså 2009. Under de 30 åren hade golfen vuxit helt otroligt i distriktet. Från fyra klubbar 1979 till 28 klubbar 2009 och det ville vi i UGF fira tillsammans med alla klubbar i distriktet!

Hela jubileumsprojektet startade söndag den 11 april då en 40-sidig golftidning samdistribuerades med UNT med information om tävlingen,  om distriktets golfklubbar och med intressanta golfreportage. Tidningen levererades också i överex. till alla golfklubbar i distriktet samt till de flesta av golfarna i Uppland. Klubbarna nappade på UNTs erbjudanden och annonserade till subventionerat pris och nådde ca 200 000 läsare då annonserna även publicerades i UNT och på webben unt.se. Ebba Simonsson då mycket lovande junior i Upsala GK prydde förstasidan.

Naturligtvis firade vi jubileet med en stortävling – UNT Masters med kvalspel den 10 maj på 25 klubbar. UNT, Hedin Bil AB och Widerlöf & Co var generösa sponsorer, så tävlingen gav mycket tillbaka till deltagarna – naturligtvis i första hand till finalisterna, men också klubbarna fick ett netto och för distriktet kunde vi notera en vinst på nästan 60.000:-, som vi använde till juniorverksamheten. Segmenta var vår partner och Jocke Kumlin vår projektledare. Cutter & Buck och Callaway levererade prisbord till subventionerat pris.

Sammanlagt lockade kvaltävlingarna 1138  deltagare, 244 kvinnor och 894 herrar. Upsala GK hade flest starter 108 och på lilla klubben Skepptuna GK startade 12 personer.  Varje kvalklubb hade förutom sedvanligt prisbord tre inbjudningar till finalspelet att fördela – bästa dam netto, bästa herre netto och bästa scratchspelare. Och vilken final vi kunde presentera – Mastersbanan på Bro Hof Slott GC den 29 juni.

Totalt blev vi 92 personer som spelade Bro Hof-banan i mycket vackert väder, 24 finalister i damklassen, 25 i herrklassen och två damer och 26 herrar i scratchklassen. I tävlingen deltog också 10 sponsorer med gäster, som av tävlingsledningen fått wild cards. Enligt statuterna tilläts de vara med i tävlingen. Dessutom var vi några som jobbat hårt med projektet och som belöning för det roliga uppdraget fick vi spela banan, dock inte vara med i tävlingen!

Dagens startade med lunch. Förbundsordförande Christer Bergfors från Svenska Golfförbundet var inbjuden och gick ut i förstaboll kl. 12:30. Sista bollen gick ut 16:10. Hela programmet kan ni läsa om ni klickar på bilden under.

Klicka på bilden för att se hela finalprogrammet.
UNT.GOLF 40-sidig golfbilaga med Ebba Simonsson Upsala GK på förstasidan.
24 golfklubbar plus Wattholma GK som tillkom.