Förlust i juniordistriktsmatchen mot Västmanland

-, Nyheter, Tävling-Förlust i juniordistriktsmatchen mot Västmanland

Traditionsenligt så inleds årets tävlingssäsong för juniorer med den årliga distriktsmatchen mot Västmanland. Detta utbyte har nu pågått i  väldigt många år. Det är matchspel mellan tio juniorer, 3 flickor och 7 pojkar.

Årets match avgjordes på  Arboga GK och startades i strålande solsken men det blev kallare och blåsigare under eftermiddagen och det var blåfrusna spelare som åt en måltid tillsammans efteråt i klubbhuset.

Precis som ifjol blev det en rafflande tillställning med mycket fin golf. Skillnaden var dock att av de fyra matcher som gick till 18:e hålet vann Västmanland alla. Därför blev slutresultatet 7-3 till Västmanland.

I år var det Västmanlands som fick med sig de avgörande matcherna precis som vi fick ifjol när vi vann! Bara säga stort grattis till Västmanland för en rättvis seger, säger coachen Göran Angesten.

Uppland ställde upp med fyra debutanter. Alla tre flickorna var nya i detta sammanhang och deras debut gjorde coachen glad.
Det var roligt att se deras inställning och frejdiga golf. Det gör mig väldigt optimistisk inför den stora fyrdistriktsmatchen senare i år där vi är titelförsvarare fortsätter Göran.

Göran Angesten, som är inne på sitt 7 år som coach för distriktslaget, har aviserat att detta är hans sista år. Den tilltänkta nye coachen, Jakob Remon gjorde debut som assisterande. Jakob har själv varit med och spelat i distriktslaget för en sex sju år sedan och kommer bli en tillgång i framtiden för våra duktiga juniorer.

– Tror det blir kanon med Jakob som coach. Har haft honom som spelare och han har alla de egenskaper som krävs för att bli en tillgång på ledarsidan inom golfen, avslutar Göran Angesten.

Läs mer om distriktsmatcher.

Från vänster: Jakob Remon, ass coach, William Lithander, Roslagens GK Norrtälje, Peter Jarvis, Upsala GK, Antonio Björklund ,GolfUppsala, William Asplund- Lugnfors, Älvkarleby GK, Jonas Haker, Roslagens GK Norrtälje, Gustav Liljedahl, Upsala GK, Ida Lihufvudh, Sigtuna GK, Alice Sylvén, Upsala GK, Nathalie Svensson, Upsala GK och Göran Angesten, Coach

By | 2017-05-07T18:24:27+00:00 7 maj 2017|Junior/Elit, Nyheter, Tävling|0 kommentarer

Lämna en kommentar