I lördags mötte Upplands juniorer Västmanlands i en distriktsmatch och det blev vinst för Uppland i en mycket välspelad och spännande match!

Upplands unga lag med många debutanter visade inga som helst debutantnerver utan gladde coachen Göran Angesten med en seger mot Västmanland. Hela sex matcher av de tio som spelades gick till 17:e eller 18:onde green!

Det är en nöjd coach som UGF får tag på per telefon efter matchen.

– Precis som ifjol spännande in i kaklet, men i år var det vi som lyckades på avslutningshålen, rapporterar Göran från Älvkarleby. Matchspel är fascinerande och testar spelarna och får fram slag som jag inte ser i vanliga tävlingar.

Fyra matcher rann iväg åt bägge hållen och det var Antonio Björklund i match nummer fem, som avgjorde med att sänka en tre meters putt på 18:e hålet, då var alla andra matcher klara, för delning av hålet och vinst med 1-0! Den segern betydde att segern var klar – 5 ½ mot 4 ½. Antonio var ovetande om puttens betydelse och jag ville inte säga något till honom om vad den gällde!

– Är mycket nöjd med hur det i stort nya laget genomförde matchen och det var genomgående bra prestationer och inga gamnackar vid dåliga slag. Det är så vi skall och jag vill att de skall uppträda på golfbanan. Blev imponerad av de nya spelarnas attityd och spel.

William Lugnfors och William Lithander visade upp ett mycket bra spel större delen av deras matcher. Lovar gott inför framtiden. David Nyfjälls spel var precis så bra som jag förväntade och det är ju inte en slump att han spelar i pojklandslaget – ett föredöme för laget och på banan.

– Det bästa till sist. Tjejernas utveckling sedan förra året! Imponerande spel och vi spelade oavgjort mot Västmanlands tjejer i år. Tidigare år har Västmanland alltid ’vunnit tjejmatchen’. Stort tack Anna, Sofie och Catrin! Vilka framsteg ni gjort med er golf! Skall bli intressant att följa er under säsongen.

– Blir extra intressant att följa spelarna under den säsong som nu stundar. Alla kommer den kommande helgen spela Skandia Tour. Jag ser redan fram emot den stora fyrdistriktsmatchen senare i höst och hoppas att de tar ett ytterligare steg i sin golfutveckling under sommaren.

– Avslutningsvis vill jag tacka Älvkarleby GK för att vi fick komma och spela er fina bana och för det fina bemötande vi fick.

Matcherna

Sofie Kivistö, Sigtuna GK 1-0

Anna Asphamn, Friiberghs GK 1-2

Catrin Sandberg, Arlandastads GK – delning

Jonas Haker, Roslagens GK Norrtälje 0-2

Antoni Björklund, GolfUppsala 1-0

William Lungfors Asplund, Älvkarleby GK 6-4

Pontus Andersson, Älvkarleby GK 5-6

William Lithander, Roslagens GK Norrtälje 3-1

Gustav Liljedahl, Upsala GK 4-6

David Nyfjäll, Upsala GK 6-5