I helgen avgjordes 4-distriktsmatchen för juniorer upp till 18 år.  Västmanland, Stockholm, Dalarna och Uppland spelade den traditionsrika matchen på Fullerö GK, då det var Västmanland som var värdar.

I varje match spelas två pojksinglar, en flicksingel, en mixed foursome, en pojkfoursome och en mixed fyrboll/bästboll.

Under lördagen vann Uppland med 4-2 mot Stockholm och med 4 ½-1 ½ mot Dalarna.

Västmanland vann också sina matcher med exakt samma siffror så det var upplagt för en ren final under söndagen.

Vilken rafflande final det blev! Tre av matcherna (dvs hälften) gick till 18:onde hålet och en avgjordes på 17:onde.

– I år var det Västmanland som hade marginalerna med sig på slutet. Ifjol hade vi det. Det är bara att gratulera Västmanland till vinsten, det blev 4-2 till slut. Värdiga vinnare. Jag är oerhört stolt över den prestation mina spelare stod under för söndagen även om det inte räckte hela vägen, säger coachen Göran Angesten.

– Vi fick två delningar och en förlust på de matcher som gick till sista hålet. Om vi hade fått en vinst och två delningar så hade det gått till särspel! Så hårt var det. Så här rafflande avslutning har jag under mina år som coach för upplandslaget aldrig varit med om.

– Vi hade fyra debutanter i laget och till nästa år faller bara tre för åldersstrecket så det ser lovande ut de närmsta åren. Otroligt fin grupp att jobba med, där alla hjälpte varandra och bidrog till en mycket fin stämning. Kan konstatera att vi har otroligt bra juniorer som står sig bra i konkurrensen med andra distrikt, avslutar Göran Angesten.

Slutresultat fyrdistriktsmatchen:

Västmanland 3 segrar

Uppland 2 segrar

Stockholm 1 seger

Dalarna 0 segrar

Vi gratulerar Västmanland och tar revansch 2018!

Bakre raden fr. v.: Erik Elgh GolfUppsala, William Lugnfors Älvkarleby GK, Gustav Liljedahl Upsala GK, David Nyfjäll Upsala GK,  William Lithander, Roslagens GK och ass. coach Jakob Ekman
Mellan raden: Alice Sylvén, Nathalie Svensson och Tuva Ivarsson samtliga Upsala GK
Främre raden: Jacob Remon ass.coach, Tim Holmberg Upsala GK, Jonas Haker Roslagens GK och coach Göran Angesten

 

Vinnande lag Västmanland
Cornelia Sjöberg Fagersta GK, Amanda Hamrin Ängsö GK, Linn Forsmark Fullerö GK, Siri Jansson Ängsö GK, Erik Jansson Ängsö GK, Robin Bojar Arboga GK, Tim Jakobsson Ängsö GK, Jonathan Toftebrant Ängsö GK, Elias Guedra Ängsö GK, Edvin Perman Fullerö GK och
Gustav Sjöberg Fagersta GK

Coacher: Roger Sundin, Kenneth Sundberg