Flickprojektet 2017

För sommaren 2017 planeras tre tjejdagar på tre skilda datum och förlagda till olika klubbar. Dessutom planeras ett tjejläger med övernattning.

Tjejdag 3

Upplands Golfförbund vill få fler tjejer att spela golf och bjuder därför in till en juniordag för tjejer den 6 augusti på Golf Uppsalas anläggning på Söderby.

Vi riktar oss som vanligt till tjejer som spelar golf, tjejer som vill börja spela golf eller som bara vill pröva på att spela golf. Det blir träning, roliga övningar och spel på korthålsbanan.

Referat från Tjejdag 3

Läs mer här.

Inbjudan som pdf (Skriv ut och anslå på klubbens anslagstavla)

Tjejdag 2

Tjejdag 2 genomförs måndagen den 26 juni på Upsala Golfklubb, Håmö. Vi samlas 9:00 utanför receptionen vid Upsala Golfklubb och vi tränar fram till 15:00.

Vi riktar oss även vid detta tillfälle till tjejer som spelar golf, tjejer som vill börja spela golf eller om du bara vill pröva på att spela golf.

Det blir träning, roliga övningar och spel på korthålsbanan.
Kostnad för träning och lunch är 100: -, betalas på plats.

Inbjudan som pdf (skriv ut och anslå på klubbens anslagstavla)

Tjejläger

Upplands Golfförbund annordnar den 3 – 5 juli ett golfläger på GolfUppsala, Söderby. Lägret är en kombination av golf och lek för tjejer som spelar golf, vill börja spela golf eller som bara vill pröva på att spela golf.

Vi kommer att ha golfövningar på rangen, korthålsbanan, putting green och närspelsområdet. Självklart kommer vi att spela en norsk scramble på korthålsbanan men även ha andra roliga tävlingar. Så missa inte chansen att utveckla din golf och träffa andra golfande tjejer. Kostnad: 600: – för tre dagars golf, 2 övernattningar på Söderby Golf Lodge, 2 frukostar, 3 luncher och 2 middagar. Minimiålder är 7 år och man ska kunna sova borta från mamma och pappa. Max 16 deltagare och det är först till kvarn som gäller. Lägret börjar 9:00 den 3 juli och avslutas 14:00 den 5 juli. Anmälan till sport@gavlenet.se senast 26 juni, vid anmälan vill vi ha spelarens fullständiga personnummer och ev. matallergier. Om avanmälan görs efter den 26 juni eller om deltagaren inte dyker upp på lägret kommer man debiteras avgiften – betalas på plats. Anmäl dig redan idag! Har ni frågor så ring till Marie Lundvall 070-5298666

Inbjudan som pdf


Tjejdag 1 genomförs på GolfUppsala/Söderby den 28 maj.
Vi riktar oss till tjejer som spelar golf, tjejer som vill börja spela golf eller om du bara vill pröva på att spela golf. Det blir träning, spel på korthålsbanan och roliga tävlingar i par och enskilt.

Kostnad för träning och lunch är 100:-, betalas på plats. Vi samlas 9:00 utanför receptionen vid Söderby och vi tränar fram till 15:00

Inbjudan som pdf

Referat från dagen

Anmälan till sport@gavlenet.se senast 21 maj.  I anmälan vill vi ha spelarens fullständiga personnummer och ev. matallergier.

Har ni frågor så ring till Marie Lundvall 070-52 986 66.
Om avanmälan görs efter den 23 maj eller om deltagaren inte dyker upp kommer spelaren att debiteras.
Övriga datum och platser fastställs och publiceras här inom kort.Flickläger 2016

Här finns referat från lägret

Den 20-22 juli bjuder vi in Upplands golftjejer till ett roligt läger. Tjejer i åldrarna 7-16 år är välkomna till GolfUppsala, Söderby, där lägret kommer att vara.

Under lägret kommer vi att träna tillsammans på golfens alla moment, på rangen, närspelsområdet och det blir även spel på banan. Det kommer att bli tävlingar både lag och individuellt, liksom lekar och samarbetsövningar.

Vi träffas vid restaurangen 10:00 den 20:e och lägret avslutas 14:00 den 22:a.

Övernattar gör vi i Söderby Golf Lodge’ trivsamma fyrbäddslägenheter.

Plats : GolfUppsala, Söderby
Kontakt : Marie Lundvall 070 – 52 986 66, sport@gavlenet.seFlickläger 2015

Även 2015 arrangerar UGF ett golfläger som riktar sig till tjejer i upplandsklubbarna. Lägret genomförs den 24-26 juli på Johannesbergs GK fina anläggning.
Läs mer här.
Inbjudan som pdfFlickläger 2014

Upplands Golfförbund satsar för att få fler tjejer att fastna för golfen och inbjuder alla tjejer i Uppland som spelar golf till ett tjejläger den 3-5 augusti på Johannesberg Golf & CC.

Vi kommer att träna närspel, puttning och naturligtvis kommer ni att få spela på banan. Ingen lägeravgift tas ut – UGF står för kostnaderna för övernattning, 3 luncher, 2 middagar, 2 frukostar.
Medtag sänglinnen, badkläder och badhandduk. Max antal deltagare är 23 och minimiålder är 8 år.
Ledare för lägret är Moa Duf & Emma Lundvall.
Vi samlas 8:45 utanför receptionen på Johannesberg Golf söndagen den 3 augusti och lägret avslutas 14:00 den 5:e.

Anmälan klubbvis senast 31 juli till sport@gavlenet.se

Vid anmäla behövs fullständigt personnummer. Först till kvarn …

Ev frågor besvaras av Marie Lundvall 070 – 52 986 66.

Här finns inbjudan som pdf – skriv ut den och anslå på klubben!


Flickläger 2013

Upplands Golfförbund satsar för att få fler tjejer att spela golf och bjuder in till ett läger för tjejer på Johannesbergs Golf & CC den 4 – 5 augusti.

Målgruppen är tjejer som spelar golf, focus är att ha roligt – rolig träning helt enkelt. Ledare för lägret är Moa Duf, Upsala GK. Vi samlas 8:45 utanför receptionen söndagen den 4 augusti lägret avslutas 16:00 den 5:e. Ingen lägeravgift – UGF står för samtliga kostnader exkl. resor till och från.

2 luncher, middag, frukost och övernattning ingår.

Medtag sänglinnen, badkläder och badhandduk.

Anmälan klubbvis till

sport@gavlenet.se senast 2 augusti.

Här finns inbjudan som pdf.


Flickläger 2012

tjejlger_021-beskuren_510

Gruppbild från 2011 års läger

UGF satsar för att få fler flickjuniorer att tycka att det är kul att spela golf och att tävla. Som ett led i detta inbjuder vi till Inspirationsdagar för tjejer söndag till måndag 8-9 juli. Instruktör blir Veronica Cervin, pro på Enköpings GK och Friibergh GK, som framgångsrikt lyft tjejgolfen på sina klubbar.

Målgruppen är tjejer som spelar eller som vill spela på Skandia Tour i framtiden. Tonvikten kommer att ligga på svingteknik och närspel. Viktigt är också att få nya träningsidéer och naturligtvis att ha roligt och lära känna andra tjejer som spelar golf.

Prel. program:

  • Samling 8:45 utanför receptionen vid Friiberghs GK
  • Träning och instruktion hela dagen
  • Lunch och middag på Friiberghs GK
  • Övernattning på bygdegården, medtag liggunderlag och sänkläder
  • Träning på förmiddagen och lunch på klubben
  • På eftermiddagen spel på banan
  • Föräldrar hämtar ca 15:00.

UGF subventionerar lägret, vilket håller nere anmälningsavgiften. Kostnad 300:-, som inkluderar träningsavgift, övernattning, en frukost, två luncher och en middag.

Här finns inbjudan som pdf.

Anmälan klubbvis till sport@gavlenet.se senast 25 juni. Har ni frågor så ring gärna till Marie Lundvall, Älvkarleby GK 070 – 52 986 66.

Läs om flicklägret 2010 och kolla på bilder.