Så har Upplands Golfförbund årliga tjejläger genomförts, i år med nio förväntansfulla spralliga tjejer.

Dag 1

Vi började dagen med att tjejerna fick göra sig hemmastadda i GolfUppsalas Lodger.

När vi kom till rangen började vi med att värma upp innan tjejerna fick slå med järnklubbor mot olika mål – korta och långa, vi pratade om rutiner och hur man ställer in siktet. Efter rangepasset fortsatte vi till puttinggreen där det blev en trekamp med korta puttar, sneda puttar, tränade längdkänsla och det vinnande laget vann glass.

Efter lunch tog vi oss ut till korthålsbanan där vi skulle spela både lagspel och individuellt. Vi började med bästboll i tre hål, sen scramble i tre hål för att avsluta de sista hålen med singelspel. När vi kommit ett par hål så fick vi avbryta för åska och regn. Då fortsatte vi träningen i inomhushallen där tjejerna fick slå vid simulatorn innan det var dags för dagens fyspass. Först fick tjejerna värma upp med några övningar för smidighet innan de fick gå som en krabba, krypa som en leopard, hoppa som en känguru, hoppa som en groda och gå som en gorilla mm.

Efter en kort vila blev det cirkelträning i 45 minuter där tjejer blev grillade med olika styrkeövningar som är bra för golfsvingen. Vi kan väl säga att tjejerna blev väldigt trötta av alla övningar.

Efter middagen väntade en femkamp,  där klingade skratten och hejaropen över anläggningen. Tjejerna fick vända vattenflaskor ett helt varv utan att spilla ut vattnet, springa med ballong mellan benen, äta kex och vissla och sista grenen var att  ha en penna fastbunden i ett snöre bakom ryggen och stoppa ner pennan i vattenflaskan.

Dag 2

Väckning 7:45 för frukost innan vi började dag två med att värma upp på rangen innan spel på korthåls banan, sex hål singel och tre hål scramble. Vinnarna belönades med valfri godbit i restaurangen. Efter lunch var det rangepass igen med fokus på att få in en rutin innan själva slaget.

Hur lång tid har en spelare på sig inför varje slag? Vad ska ingå i en rutin? Kan en rutin vara för kort?

Vid närspelsområdet övades det på chippar innan det var dags för en tävling i närspel, tjejerna fick gå en sexhålsbana där det skulle chippas och puttas och återigen fick vinnare välja godbit i restaurangen. Dagen avslutades med ett en timmes långt pass med stretching av stela muskler och det fanns en del stela muskler hos tjejerna.

Kväll två hade vi ytterligare en femkamp där man skulle kasta en vattenballong emellan sig så många gånger man kunde utan att den gick sönder, springa fram och tillbaka med ett tänt ljus, kasta boll i hink och äta godissnöre så fort som möjligt.

Dag 3

Dag tre blev det singelspel på korthålsbanan och det bjöds på många fina slag och några sänkte sitt handicap. Vi avslutade lägret med att träna bunkerslag, ha bunker race och korta rullchippar med järn sjuan.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Jonas Ekström och GolfUppsala för att ni tar emot oss och ger oss all den hjälp vi behöver för!
Tack också till Elin och Jonaz i restaurangen för den goda maten och för att ni anpassar maten för oss barn!

Vi ledare vill även tacka tjejerna som deltog på lägret. Så roligt att få vara med er dessa dagar! Era föräldrar ska bara veta hur trevliga och hjälpsamma deras döttrar är.

//Marie Lundvall och Isabell Ekström
Ledare för UGFs flickläger 2017