Finalen i UGF/EckeröLinjen Golf Tour 2023

Då var årets Finalspel över. Det började i färjekön i Grisslehamn där de flesta lagt upp lappen med loggan på instrumentbanan, så Isa kunde känna igen er och överlämna biljetterna. Tror att de flesta passade på att äta en räkmacka på överresan.

Kort bilfärd till hotellet Park Alandia och en timme senare var det dags för information och mat i restaurangen. Marie Ådeby från EckeröLinjen hälsade välkommen, Martin Söderberg, ordförande i Upplands Golfförbund gjorde detsamma och Martin Gavelin gick igenom lokala regler. Ulf Pettersson läste dikt på norrländska och Anders Lindblad informerade om kvällens program och menyn, som bestod av laxtartar till förrätt och därefter hotellets klassiska kryddoxe, en stor fin bit oxfile som serveras med råstekt potatis, rödkål, saltgurka, sparris och en härlig sås. Mums.

Måndag förmiddag började det regna precis när vi kommit till Ålands GK. Första start 1000 och det var mixed-klassen som fick gå ut först, därefter kom Öppna klassen med sista boll 1140. Vi som inte spelade följde spelet vid 5e green, 12e och 18e green. Tyvärr hade inte kiosken uppdaterat sitt sortiment, så de sist startande kunde endast köpa dryck, inget att tugga på.

På grund av regnet så tog tävlingen lång tid och de sist startande fick bråttom till färjan, men det gick med några minuters marginal.

Det var ändå kul att se så många glada miner efter det tuffa 18e hålet, som ju går uppför. Många var blöta, men humöret var faktiskt på topp. De som spelade tidigast hann med en dusch och ombyte, några även en öl i restaurangen före avfärd till färjan i Eckerö.

Den prisutdelning som var tänkt att avhållas på golfklubben fick istället gå av stapeln på båten, men först så smaskade alla i sig av den fantastiska skaldjursbuffén. Och så var det dags. Alla fick pris! Och av resultaten att döma, kan man tro att ni spelade i solsken och 25 plusgrader, istället för 10mm regn och 13-14 grader.

I bägge klasserna gick 6 par under banans par -72. Helt otroligt med tanke på de svåra förhållandena.

På prispallen och 3e plats kom Thomas Zeffer/Ulf Nygren på 69, tillsammans med Ylva Bellbring/David Haglund på 70 slag. De belönades med Brunchkryssning, presentlåda och baghanddukar.

Vi hoppar upp ett steg till 2a plats. Bertil Spolander/Mikael Gustafsson på 68 och Anna Green/Johan Jonsson på 67 slag. Belöningen för den prestationen blev Buffékryssning för 2 personer, 2 dussin bollar från UGF och vars en greenfeecheck till Ålands GK.

Då återstår bara vinnarparen. Mats Wallén/Patrik Westerlund hade i Öppna klassen 67 slag, medan vinnarna i Mixed Lotta Traore/Rolf Lindberg bara behövde 65 slag. Förutom Buffékryssningsbiljetter för 2 personer, fick de även stora presentlådan från UGF, samt greenfeecheckar till Ålands GK.

Som traditionen bjuder så får de som har den lägsta totalscoren även en inteckning i den stora bucklan och i år blev det alltså Lotta Traore och Rolf Lindberg som får härbärgera den i ett åt. Att de blev lyckliga kan man ju se på bilderna.

Det är som arrangör väldigt roligt att höra allt beröm vi får från deltagarna, det gör att vi gärna vill upprepa och ytterligare utveckla tävlingen till nästa år. Om och hur, blir något för styrelsen i UGF att besluta och även diskutera med EckeröLinjen.

Mer bilder från tävlingen finns här:
https://www.upplandsgolf.se/kommitteer/kommunikation-marknad/ugf-el-golf-tour-2023/

Tack till alla deltagare för er positiva inställning, glada humör och bra golfspel!

UGF Upplands Golfförbund

Martin Söderberg, Martin Gavelin, Ulf Pettersson, Isa och Anders Lindblad

EckeröLinjen

Marie Ådeby