Sol, vind och vatten skrev Ted Gärdestad om en gång i tiden. Och det var precis vad vi upplevde på Enköpings GK i söndags. Övervägande blåsigt, en hel del sol och flera korta regnskurar. Med tanke på vad prognosen sade i förväg, så var det ändå en klar förbättring.

Visst vi behöver regn, men kanske inte just när vi spelar Golftävling.

Tyvärr blev det ju inte kanonstart, men start med en klass åt gången gjorde att vi kunde hålla prisutdelning så fort alla i Mixed respektive Öppna klassen var färdiga. Vi slapp alltså onödig väntan på våra priser.

Men hallå, varför är inte alla kvar och applåderar pristagarna. Det var ju ett stort prisbord med minst 7 priser i varje klass. I mixedklassen så fick 4 par som egentligen var utanför prisplats, ändå pris eftersom de som kom högre upp hade åkt hem.

Vi fick se en hel del fina resultat, riktigt låga scorer. Allra bäst i Mixedklassen på fantastiska 61 slag netto var paret Anja Mertala/Lennart Andersson. De har varit med i finalen tidigare så de var laddade till tusen för att kämpa till sig en resa till. Samma med tvåorna Lotta Traore/Rolf Lindberg, de har också varit med tidigare, dessutom regerande mästare med bucklan som de nu återlämnat. De hade fina 63 slag. Trea kom Lena Ahlgren/Yngve Holm på 65 slag. Hela 14 lag av de 21 startande kom i mål på par eller bättre, riktigt bra gjort!

I den öppna klassen så gick förstapriset till André Swerin/Pär Andersson från Älvkarleby på 65 slag. Tvåa, också med 65 slag men med lite högre hcp, kom Inger Nordholm/Monica Pettersson från Olandsbygdens GK.

Trea på 66 slag kom UGFs ordförande Martin Söderberg i par med sonen Fabian. På fjärdeplats kom paret Krister Eriksson/Mikael Jansson från GolfUppsala också på 66 men med lite högre hcp. Här var det 14 par som gick under eller på par 71.

Vi tackar Jenny Unnerstedt från Enköpings GK för en fint genomförd prisutdelning och jag är säker att hon tyckte den delen av tävlingsledarjobbet var betydligt roligare än att vara starter, som måste varit rejält kyligt i blåsten.

Fullständiga resultatlistor finns via www.upplandsgolf.se

Nästa tävling är den 30 juni på Älvkarleby GK. Därefter följer Edenhof söndag den 7 juli, Sigtuna GK torsdag den 18 juli, Grönlund GK tisdag den 23 juli och så avslutar vi kvaltävlingarna på Upsala GK onsdag den 31 juli. Ett hett tips, anmäl er nu, det kan snabbt bli fulltecknat på dessa tävlingar, inte minst med tanke på att via Order of Merit så kvalificerar sig 3 par i varje klass till Finalen och Ålandsresan.

UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Anders Lindblad