Deltävling nr 1 den 25 maj på Wattholma GK

Så var den första deltävlingen avklarad. Och med ett rekordstort deltagarantal, plus 50% jämfört med förra året, det blev 59 deltagande par, 26 i mixed och 33 i den öppna klassen.

Kanonstart 0900 i strålande sol och helt vindstilla. Lite fukt kvar i ruffen, men inte på fairway. Banan var i utmärkt skick, inte minst med tanke på att för 14 dagar sedan så hade man inte kunnat spela hål 2 och 15 pga översvämning. Visst, det tar några veckor till innan fairway har växt ihop helt, men helt ok nu. Greenerna jämna och fina, men långsamma. Det var inte helt lätt att hitta farten.

Som vanligt kan man ju inte annat än imponeras över Wattholmas fina nya klubbhus, solpaneler på taket och en jättefin inglasad altan med helt öppningsbara dörrar, som gör att det ändå inte blir för varmt där inne. Och lika trevlig personal som alltid.

Dagens prestation, HIO på hål nr 8, stod Maria Liberg för!! Jättegrattis! Visserligen var det någon som viskade att det var hennes sjätte HIO, men fortfarande en prestation som få av oss får vara med om. Hoppas du firade med gott bubbel!

Tittar vi på tävlingsresultaten så har vi fantastiska 60 slag netto som vinnarscore i öppna klassen. Hampus Wettersten och Olov Hamberg från Golf Uppsala, lyckades med den bedriften. Ett helt slag sämre på andraplatsen kom Håkan Andersson Wessblad i par med Stefan Larsson, bägge från hemmaklubben, dvs 61 netto.

Bägge dessa par kunde kvittera ut Vinstbrev till Finalen på Åland.

Eftersom den öppna klassen hade flest deltagare så gick Lexus specialpris till 3-orna här. Ett vinstbevis för 4 personer att deltaga i Lexus inbjudningstävling på Johannesbergs GK, all inclusive. Stefan Lindman och Thomas Löfgren också från Wattholma GK var de lyckliga vinnarna. De fick redan vid prisutdelningen många förslag på spelkamrater!

Sammanlagt 18 par gick under par i öppna klassen.

På vinnarpodiet i mixed hittar vi det strävsamma och idogt tävlande paret, Marianne Sembrant och Fred Eriksson. 65 slag netto. På samma score, men med lite högre hcp hittar vi ett annat välbekant tävlingspar, Lena och Sören Karman från Olandsbygdens GK. Alla fyra får åka med till Finalen på Åland den 25-26 augusti.

Lite tråkigt kan jag förstå för Rose-Marie och Bertil Aspeljung som också spelade bra och hade 65 netto, men ännu lite högre hcp. Grattis ändå till bra spel och välkommen att ta revansch på de andra tävlingarna.

Bästboll spelas med 10% hcp reduktion, så det är därför som man inte direkt kan översätta slopetabellen till rätt antal spelhcp.

Att det tyvärr tog lite tid innan prisutdelningen berodde på att internet spårade ur under en längre period.

Nu är det upp till oss som inte hamnade på prisplats att tävla vidare på de andra deltävlingarna, så att vi tar chansen till Finalspel via Order of Merit. De 3 bästa i varje klass när alla kvaltävlingar är inräknade får också finalbiljetter.

Nästa tävling är på Enköpings GK söndag den 9 juni. Anmäl dig nu, vi såg på Wattholma att det kan fyllas på snabbt.

Vi syns på Enköpings GK

UGF/Eckerölinjen Golf Tour

Anders Lindblad

Se resultat och fler bilder här:

https://www.upplandsgolf.se/resultat-fran-deltavlingar-2024/