Från vänster: Ass. Coach Evelina Börding-Axelsson, Linn Svedlund Upsala, Felicia Wallmark Holmström Upsala, Anna Kehrer Upsala, Albin Arnshoff Upsala, Theodor Brandt Upsala, Erik Koinberg GolfUppsala, Osvald Olsson Upsala, Theo Northun Upsala, Noa Holmberg Upsala, Coach Jakob Remon

I slutet av september eller början av oktober så spelas sedan längre en fyrdistriktsmatch för juniorer mellan Uppland, Stockholm, Dalarna och Västmanland. I varje delmatch så spelas sex matcher enligt följande: 1 flicksingel, 2 pojksingel, 1 mix foursome, 1 pojk foursome och 1 mix bästboll.

I år så var det vår tur i Uppland att stå som värdar och Burvik ställde upp som värdbana.

Helgen bjöd på väldigt bra väder, många fina slag (bl.a ett par genom hole in one på andra bollen) och mycket skratt. Ett antal spelare spelade i shorts eller kjol, så fint väder bjöd Burvik på.

I vår första match så spelade vi mot Dalarna och efter många bra spelade hål så vinner vi med 4-2.

I match nummer två så spelar vi mot Stockholm. Stockholm har under de senaste åren varit en oerhört svår motståndare och vunnit de senaste tre åren. Men efter många birdies så kunde vi tillslut vinna över Stockholm, också med siffrorna 4-2.

I sista matchen så möter vi då Västmanland och Västmanland har precis som vi vunnit bägge sina matcher så eftermiddagens match blir avgörande.

På grund av mörker så spelas sista matchen som en 12-hålsmatch för att alla ska hinna se sina bollar.

Och som det brukar vara när vi möter Västmanland så är det oerhört jämnt. Vi behöver 3,5 poäng av 6 möjliga då Västmanland har vunnit sina matcher med 4-2 och 4,5-1,5 så har de 0,5 poäng mer än oss. Och det kommer ner till den sista matchen, mix bästboll, där Anna Kehrer och Osvald Olsson spelar. Vi har vid det laget vunnit tre av våra matcher så vi behöver dela den sista matchen för att vinna fyrdistriktsmatchen. De förlorar hål 9 och blir då 2 ner med 3 hål att spela. På hål 10 så delar de och är då dormie 2 ner. På hål 11 på Burvik så slår Osvald kanske helgens slag. 230m kvar från ruffen så slår han upp en trätrea till 5m! Vinst där innebär att Anna och Osvald är 1ner med ett hål kvar att spela. På hål 12 så har alla fyra spelare missat green. Västmanland slår sina chippar lite längre ifrån och missar sina puttar så Anna har en 2m putt för att vinna hålet och dela matchen. Och hon sätter den mitt i! Extrakul då det är Annas sista år och att hon får vinna hela matchen med den putten.

Vi riktar ett stort tack till Burvik, Burviks Golfrestaurang och Arenahotellet. Sen vill jag tacka Anna Kehrer som gjorde sin sista fyrdistriktsmatch för alla år hon spelat för Uppland!

Nästa år spelas fyrdistriktsmatchen i Stockholm.

Coach Jakob Remon