UGF EckeröLinjen Golf Tour  på Grönlund GK den 2 augusti 2023

Hugaligen vilket väder vi skulle få denna dag. Alla olika väderappar var lika pessimistiska. Det var så illa att några par tom ringt och avanmält sig pga ”sjukdom”, gissar Väderspänning…..  Det var ungefär så här man väntade sig att onsdagen skulle se ut.

Phil på Grönlund GK berättade att de fått 60mm under helgen och ytterligare 25mm natten till den 2a. Så efter kontakt med tävlingsledning och domare, bestämdes att alla bunkrar skulle vara ur spel eftersom många var vattenfyllda. Innebar fri dropp bakom bunkern. Dessutom så var det en klubblängds lägesförbättring på fairway.

Men döm om allas vår förvåning, inte en regndroppe på hela dagen! Ja, OK, det kom 15 droppar strax efter 12, men man hann ju inte ens få upp paraplyet. Så jag antar att ni som spelade i öppna klassen på eftermiddagen fick en betydligt torrare bana än vi hade på förmiddagen.

På 4ans green så var det vatten runt 75% av hålet och när den som först satte sin putt och tog upp bollen, så rann det ut ännu mer vatten. Likadant för varje sänkt putt, så den som var sist att putta hade fått ytterligare vatten att putta igenom. Annars var greenerna i utmärkt skick, men med svåra onduleringar.

Lägesförbättring på fairway behövdes egentligen bara för att undvika allt gräsklipp som låg kvar. I övrigt så var fairways också i väldigt bra skick. Visst, det var blött på sina ställen, men det fanns alltid torra fläckar där man kunde få lättning för tillfälligt vatten. Förvånansvärt torrt med tanke på de nästan 90mm regn som kommit under de senaste dagarna.

54 par kom till start och tävlingen flöt på väldigt bra hela dagen. Mixedklassen startade och kunde hålla sin prisutdelning så fort alla var inne. Många var kvar och väntade på de 7 priserna och senare utlottningen av bollar.

Vinnarparet, Elisabeth och Henrik Högberg kom in på utmärkta 61 slag. Priset blev fina golfbollar och en finalbiljett till Åland.

Tvåorna, som glatt överraskade också fick en finalbiljett, Lotta Traore och Rolf Lindberg hade 62 netto och belönades med nästan lika fina golfbollar och vars ett badlakan.

Därefter följde två par på 63, Marianne och Örjan Kennbrant och Isa och Anders Lindblad. På 64 slag hittar vi de tre sista prisparen, Anna-Karin och Stefan Gårdenberg, Anja Mertala och Lennart Andersson samt Lollo och Klas Beijer.

Vi kan väl nämna också att det var hela 6 par som kom precis utanför prisplats med 66 slag. Väldigt många fina resultat alltså och hård konkurrens om de fina priserna. Två par hade dessutom tur i lottningen och vann vars ett 3-pack bollar.

I den öppna klassen som spelade på eftermiddagen så fick vi se dagens bästa resultat av paret Kristian Andersson-Skått och Marcus Witt. De lyckades spela så bra som 60 nettoslag. Stort grattis till finalplatsen! Tror att tvåorna Thomas Zeller i par med Ulf Nygren med 62 slag, egentligen var lika lyckliga eftersom de också fick en finalbiljett till Ålandsfinalen.

På tredje plats kom Christina Melander och Liselott Andersson med 63. Fyrorna Robert Arvidsson och Roger Almgren hade 64. Och sedan så hårdnade det till sig, femma Michael och Oliver Bergman, sexorna Christoffer Smideborg/Hans Johansson, sjuorna Jöran Frohm/Rolf Sundbom samt åttorna Jörgen Olsson/Per-Åke Larsson hade samtliga 65 slag. Och på sista prisplats på 66 slag kom Daniel Blohm/Ludwig Karlsson som med sitt hcp slog fyra andra par med samma antal slag.

Till sist var det fyra par som hade tur i lottningen och vann vars ett tre-pack bollar.

Vi tackar Grönlund GK med Phil, Peter och Lennart för ett fint samarbete och banpersonalen som lyckats få banan i så bra skick som den trots allt var. Sist men inte minst, ett fantastiskt prisbord, tävlingens hittills bästa.

Nu återstår bara att Martin S räknar fram de tre paren som genom idogt spelande lyckats ta en av de tre finalplatserna via Order Of Merit. Sedan är allt klart för finalresan den 27-28 augusti. Alla vinnare kommer att få mer info inom den närmaste veckan.

För UGF och EckeröLinjen som arrangörer är det väldigt roligt att se och höra hur mycket beröm vi får för tävlingen. Ingenting är bestämt ännu om tävlingens fortsättning, men både Eckerölinjen och UGF har ambitionen att ytterligare vässa tävlingsbestämmelserna inför 2024 och förbättra samarbetet med de klubbar som arrangerar deltävlingarna. Så mitt bästa tips är att hålla ögonen öppna när nästa säsongs tävlingsprogram kommer ut.

Se Order of Merit och referat här:  https://www.upplandsgolf.se/kommitteer/kommunikation-marknad/ugf-el-golf-tour-2023/

Tack för i år!

UGF/EckeröLinjen Golf Tour

Anders Lindblad