UGF/EckeröLinjen Golf Tour på Upsala GK den 21 maj 2023

Ojoj, vilken succé! Max 50 lag enligt anmälan. Vi lyckades utöka till 64. Och ändå blev det 6 lag på väntelistan. Överlägset nytt deltagarrekord i UGF/EckeröLinjen Golf Tour. Och tack vare detta så blev det 4 lag som kvalificerade sig till Finalen på Åland.

Tyvärr så hade varken vi eller Upsala GK räknat och kalkylerat med så många deltagare, så man fick tidigarelägga starten till 0730 och i första hand låta de som var från närområdet starta först. Sista start 1209 som kom i mål på 5.05, dvs 1724. Så vi tar lärdom till nästa år och försöker få till antingen kanonstart eller klassvis spel.

Nåväl, vi hade ett absolut fantastiskt golfväder, strålande sol och bitvis en svalkande vind. En golfbana i kanonskick med ganska snabba greener och utmärkta fairways. Ta tex 12an, det var ju som att gå på en heltäckningsmatta i ett amerikanskt vardagsrum. Otroligt fin!

Sent omsider blev det prisutdelning. Tyvärr så var det ganska många som kom på prisplats som redan åkt hem, men det gladde ju de som tappert stannat kvar, så de allra flesta fick pris. Om inte på placering, så på lottdragningen. UGFs ordförande Martin Söderberg inledde med några väl valda ord och Marie Ådeby från EckeröLinjen hälsade givetvis alla välkomna ombord.

Vi börjar med den öppna klassen, där vinnarscoren var så låg som 62 nettoslag. Henrik Howard och Ludvig von Polgar blev det lyckliga paret som får åka till Åland. Ett annat lika lyckligt par borde Bertil Spolander och Mikael Gustafsson vara, för även de hade 62 slag. Och eftersom det var över 25 deltagare så blir det 2 par som får åka till finalen!!

Nästan lika bra var Filip Engström och Robert Chamoun, samt André Swerin i par med Pär Andersson. Bägge paren kom in på 63 slag.

Vi kan konstatera att inte mindre än 26 par gick under par 72. Starkt gjort!

Så hoppar vi till Mixed klassen där Ylva Bellbring/David Haglund segrade på 63 slag och med lägre hcp and de tre närmast efterföljande paren. Tvåa kom segrarna på Enköping, Catharina Frostner/Roger Eriksson, men eftersom de redan vunnit finalresan så gick den till ett mycket glatt och överraskat par som kämpat länge i toppen men inte lyckats nå hela vägen fram, Marianne Sembrant/Fred Eriksson. Tyvärr så räckte det inte riktigt hela vägen till resan för Lena Eriksson-Nothér/Pelle Ericsson. Även de på 63 och de har också kämpat länge för en finalplats. Tips –  ge inte upp, Order of Merit hägrar!

Även i mixed så var det många som gick under par, 23 st kom in på 71 eller bättre.

Slutligen en eloge till tävlingsledningen på Upsala GK, som trots diverse strul på vägen fram till själva tävlingen lyckades genomföra den på ett utmärkt sätt.

Ni som inte lyckades hamna på topp två denna gång, satsa på deltagande på Wattholma den 27 mag, Älvkarleby den 1 juli, Edenhof den 9 juli och så lucky loser chansen på Grönlund den 2 augusti. 3 st Order of Merit platser till finalen står på spel!

Stanna gärna kvar om du har möjlighet till prisutdelningen, det kan definitivt löna sig. För är man inte på plats för att ta emot sitt pris, går det vidare till nästa par! Om man inte i förväg skriftligt anmält förhinder och att någon annan tar emot priset.

Se resultat här:   https://mingolf.golf.se/Competition/3925649#/competition/3925649/results

Aktuell Order of Merit efter två omgångar:  https://www.upplandsgolf.se/kommitteer/kommunikation-marknad/ugf-el-golf-tour-2023/

Tack för idag, vi syns på Wattholma!

UGF/EckeröiLinjen Golf Tour

Anders Lindblad