UGF/EckeröLinjen Golf Tour på Enköpings GK den 13 maj 2023

29 förväntansfulla par ställde upp i det fantastiska sommarvädret. Strålande sol och lite lagom svalkande vindar, men det var ju knappt att de märktes mellan alla nyutslagna björkar längs banan. Tyvärr uteblev ett par och det skapade lite problem för Ulf J som var tävlingsledare. Han blev tvungen att mitt i tävlingen sätta ihop en 6-boll, men som tur var så skötte de sig bra och skapade minimalt med förseningar.

Vad säger vi då om de två klasserna?

I den öppna klassen var man tvungen att få till ett jättebra samarbete i bästbollen och verkligen komplettera varandra. Resultatet blev så lågt som 65 slag netto för det vinnande paret från hemmaklubben, Mats Wallén och Patrik Westerlund. En biljett till Finalen blev priset.

Men de var inte ensamma på 65. Paret Bengt Pettersson/Benjamin Helén fick ihop samma antal, men hade lite högre hcp. Trea på 66 slag kom Alexander Nordström/Anders Murman och på fjärde plats hittade vi UGFs ordförande Martin Söderberg med sonen Fabian på 67.

Tuff konkurrens, hela 11 par gick under banans par.

I mixedklassen så hade alla de tre paren i topp 67 slag, med ett par som varit med i finalen tidigare som segrare, Catharina Frostner och Roger Eriksson. Marianne och Örjan Kennbrant kom tvåa på lite högre hcp och Isa och Anders Lindblad trea med ännu lite högre hcp.

Om allt gått bra, skulle vi här givetvis haft bilder på segrarna, men vi får åtgärda det på Åland!

Stort GRATTIS till alla pristagare, det var betydligt fler än de ovan nämnda som fick pris. Ulf fick faktiskt gå ganska långt ner i resultatlistan för att dela ut alla priserna, eftersom flera av de som kom på prisplats hade åkt hem. Likaså blev nästan alla som var kvar gynnade av lottdragningen. Så mitt råd inför framtiden – stanna kvar på prisutdelningen, det kan löna sig. Och inte minst kanske det känns lite roligt för de som får pris att det applåderas av många deltagare.

Nu är nästa tävling redan på söndag den 21a på Upsala GK, men den är fulltecknad.

Därefter väntar Wattholma den 27 maj. Där har anmälningarna tagit fart och det är i skrivande stund 30 par anmälda, så passa på att anmäl er nu.

Order of Merit väntar på de 3 bästa paren efter att alla tävlingarna är spelade, så ni som inte vann idag, ta chansen att spela fler tävlingar!