Madelene Sagström, Enköpings GK

 har av UGF utsetts till
Årets golfare från Uppland 2022 med följande motivering:

”Med upprepade fantastiska prestationer på de internationella golftourerna befäster Madelene Sagström sin position i världseliten.”
Madelene tilldelas därför utmärkelsen ”Årets Golfare från Uppland”


Rickard Löfberg, Upsala GK

Årets juniorledare

Rickard är en av Upsala GKs mest hängivna ledare. Han hjälper till på både träningar och tävlingar med det som tränarstaben kan tänkas behöva hjälp med. Han har lätt till skratt och med sitt lättsamma beteende ser han till att alla i klubbens olika träningsgrupper blir inkluderade och sedda.

Förutom att leda andra så är han benägen att lära sig själv mer och tar regelbundet lektioner av klubbens tränare och går på ledarutbildningar för att kunna hjälpa till att driva klubbens juniorverksamhet framåt.

Upsala GK beskriver Rickard som en glad, lättsam men också ansvarsfull ledare som har lätt till skratt och är ett föredöme för andra ledare men också medlemmar på klubben. Därför utses Rickard Löfberg till Årets Juniorledare i Uppland 2022.


Gustav Liljedahl, Upsala GK

Årets Stjärnskott

Gustav Liljedahl är 22 år gammal och studerar Mechanical Engineering på Missouri University of Science & Technology i USA. Under sin tid i USA har
Gustav kommit att bli en stöttespelare i skollaget och spelade under säsongen 2021–2022 alla 24 tävlingsronder.

Hemma i Sverige så spelade Gustav tre proffstävlingar och med en snittscore på 70,33 lyckades han placera sig topp 5 i två av dessa. Utöver dessa så spelade
Gustav i Upsala GKs elitlag i Lag-SM där han var en viktig spelare som har bra pannben och bidrog till god stämning i laget.

Nu under hösten så har skollaget spelat fem tävlingar och Gustav har vunnit två av dessa och fått utmärkelsen ”Player of the Week” av Great Lakes Vally Conference.
Med dessa fina resultat och Gustavs hårda arbete både i skolan och på golfbanan premieras Gustav med utmärkelsen Årets Stjärnskott i Uppland.


Årets Kåbo-stipendiat
Emil Jepson, Johannesberg GK

Emil utsetts till 2022 års stipendiat
av Kåbo Golfklubbs stipendiefond med följande motivering:

Efter att ha utövat många olika sporter de senaste åren, har äntligen Emil fokuserat på golf.
Han tränar och tävlar med en långsiktig inställning, vilket ger sig till känna genom att Emil
ger 100 % på träningen och tills tävlingsvarvet är färdigspelat. Han genomför tävlingen
enligt sin plan och låter inte resultatet styra sitt beteende.

Emil har också förmågan att skaka av sig ett knackigt resultat, lära sig av det, och sedan se framåt. Tyvärr förstörde ett armbrott
säsongen 2021, så 2022 har varit Emils första riktiga satsning på golf, och det blir spännande att se utvecklingen under 2023.

Upplands Golfförbund önskar Emil lycka till med den fortsatta utvecklingen.

Styrelsen i Upplands Golfförbund

Martin Söderberg
Ordförande