Referat fyrdistriktsmatch 1-2 oktober

Första helgen i oktober så spelades traditionsenligt fyrdistriktsmatchen mellan Uppland, Stockholm, Dalarna och Västmanland. I varje delmatch så spelas sex matcher enligt följande: 1 flicksingel, 2 pojksingel, 1 mix foursome, 1 pojk foursome och 1 mix bästboll.

I år så var Dalarna värd och vi fick spela på Leksands GK som visade sin bästa sida i slutet av säsongen med snabba greener och jämna fairways trots stora mängder regn dagarna innan.

Lördagens morgon bjöd på kyligt men fint väder när vi spelade vår första match mot våra värdar för helgen. Många fina slag och bra beslut från Uppland gör att vi vinner med 4-2 i matcherna. Vår mix foursome med Anna Kehrer och Albin Arnshoff storspelade och avgjorde sin match på hål 12!

Efter lunch så var det dags att möta de regerande mästarna Stockholm. Då vi slåss mot mörkret när vi spelar så sent på säsongen så spelas alltid matcherna efter lunch avkortat, i år 12 hål, så det gäller att komma igång med en snabb start! Det är länge väldigt jämnt och ser ut att bli helt lika med tre vunna matcher var men med sänkta chippar och långputtar så delar Stockholm två av matcherna och vinner med 4-2.

Söndag och sista dagen så möter vi Västmanland. Historiskt sett så har denna delmatch varit den som har varit jämnast. Likaså i år där flera matcher gå till sista hålet men vi kommer ut på topp tillslut med siffrorna 4,5-1,5.

Många väldigt bra prestationer men framförallt beteende från de uppländska spelarna där 5 av 9 spelare gjorde debut för distriktslaget. Spelarna för sig väldigt bra på banan och stöttar varandra oerhört fint och beter sig väldigt sportsligt gentemot motståndarna. Paret Anna Kehrer och Albin Arnshoff gick obesegrade och Erik Koinberg som gjorde debut gick obesegrad i sina tre matcher och tror inget par hade roligare än Ozzy Olsson och Theodor Brandt i foursome.

Stockholm vann alla sina matcher och vinner därmed årets fyrdistriktsmatch där Uppland kommer på en mycket fin andra plats.

Stort tack till Dalarna och Leksands GK för ett fint arrangemang! Ett stort tack även till Upplands Bilforum för lån av bilar under helgen!

Nästa år så är det vår tur att hosta och vi ser framemot att ta få visa upp Uppland nästa höst.

Coach Jakob Remon

Från vänster: Coach Jakob Remon, Osvald Olsson Upsala, Noa Holmberg Upsala, Theodor Brandt Upsala, Theo Northun Upsala, Albin Arnshoff Upsala, Erik Koinberg Sigtuna, Anna Kehrer Upsala, Ass. Coach Simon Nilsson

Sittandes: Evelina Börding Axelsson Upsala, Linn Svedlund Upsala