Finalresan med UGF/Eckerölinjen Golf Tour 2022

12 vinnande par mötte upp vid färjan i Grisslehamn, alla med sin inbjudan i på instrumentbrädan i framrutan så att vi direkt kände igen er. Marie Å från Eckerölinjen och Isa L från UGF delade ut era färjebiljetter och efter avgång samlades vi i Klubb Kuling på däck 7.

UGFs ordförande Hasse Andersson gratulerade alla deltagare till att ha spelat så bra i hemma-tävlingarna att man tagit sig ända till finalen och hälsade alla hjärtligt välkomna och hoppades att allt skulle klaffa och även ha en spännande tävling utan att tänka på alla fina priser som väntade, bara gå ut och njuta av finalspelet.

Anders Lindblad, som ansvarat för planering och genomförande av tävlingen, informerade lite allmänt om resans fortsättning, hotellet och tävlingen på måndag.

Därefter var det fritt fram för lite lättare förtäring med tillhörande lämplig dryck och givetvis ett besök i taxfree butiken.

Efter färd till och incheckning på Hotel Park Alandia i våra fina dubbelrum, så var det dags för middag. Till förrätt åt vi en laxtartar med dill, senap, vispad pepparrotscreme, äpple, gurka och forellrom.

Varmrätten var Parks klassiska Kryddoxe. En bit inhemsk oxfilé serverad med honungsgurka, rödkål, baconbönor, vitlökssmör, örtsås och råstekt vitlökspotatis. Rätten har serverats på Park Alandia sedan 1976, så här snackar vi odödlig klassiker! Mums!

Mätta och nöjda fortsatte vi kvällen i baren med några andra deltagare, med en promenad i det sköna kvällsvädret, eller helt enkelt ett besök i sängen där John blund väntade.

Måndag morgon. Frukost från 0700. De mest laddade, nervösa eller helt enkelt bara hungriga, hängde på låset direkt. Utcheckning och avfärd till Ålands GK. Utlämning av scorekort och en liten goodiebag med bollar, vatten och ett paket Golfgum.

De flesta valde att köra en rejäl uppvärmning på rangen och därefter ett antal puttar innan man var redo för start.

Solen sken och temperaturen höll sig redan ovanför 20-strecket och nästan vindstilla! En varm och skön golfdag var att vänta.

Först ut var Anna-Karin och Stefan Gårdenberg tillsammans med Catharina Frostner och Roger Eriksson som gick ut 1020. Därefter 1030 kom förhandsfavoriterna Lennart Andersson/Anja Mertala med Lotta Traore/Rolf Lindberg. Nästa gäng bestod av Pelle Ericson/Lena Eriksson-Nothér som spelade med Mats Persson/Henrik Högberg. 1050 var det dags för Fredrik Andersson/Ulf Lindvall tillsammans med Linus Sundqvist/Andreas Öbrink. 1100 bollen bestod av Niklas Gunnarsson/Anders Ojamäe som lottats med Peter och John Tamp. Och i sista boll var det dags för Sparren och Wattholma att tampas i form av Benjamin Helén/Bengt Pettersson mot Nils-Eddie Enefjord/Börje Sagbrant.

Slottsbanan är i kanonskick, den har redan börjat prepareras ordentligt inför LETAS tävlingen första helgen i september. Visserligen hade de fått över 50 mm regn de senaste dagarna, så fairways var ganska blöt bitvis, men greenerna är i fint skick. Inte lättputtat, för de är väldigt ondulerade. Som tur är inte så snabba som de kommer att bli, då hade det nog varit näst intill omöjligt att hålla bollen på rätt platå. Den som spelat på Ålands GK vet att Kungsbanan är rejält kuperad, men det är minsann nya Slottsbanan också. Många tees ligger högt och det är några rejäla backa att passera. Ettan upp mot tvåans tee, trean till fyran, 11an och sedan 12an upp till kiosken och så avslutas hela rasket med 18e som ligger parallellt med 12an. Så det känns ordentligt efter en runda i strålande sol, nästan ingen vind och 25-30 graders värme. Marie Å åkte runt och servade med godis och vatten.

Ölen i restaurangen smakar underbart!! De flesta tog något lättare att äta tillsammans med drycken, det gäller ju att inte äta för mycket, vi har ju smörgåsbordet på båten på hemvägen bara några timmar bort.

Tidplanen berättade att 1630 skulle Prisutdelningen ske och den tiden höll vi perfekt. Just då började vi med 12e platsen för att avsluta med vinnarna, men här gör vi som vanligt, sätter vinnarna överst och alla andra därefter.

Slutsegrare i årets Upplands Golfförbund/Eckerö Linjen Golf Tour på fina 63 nettoslag blev

Linus Sundqvist och Andreas Öbrink som fick mottaga den ståtliga segerpokalen och en voucher på en 5-nätters vistelse på Montado Hotel & Golf Resort i Portugal, boende i dubbelrum med frukost och 4 greenfee. Kolla in deras lyckliga och glada leenden!

Ett helt slag sämre var Benjamin Helén och Bengt Pettersson som fick vars en fin golfbag.

På 66 nettoslag och med lägst hcp kom Fredrik Andersson i par med Ulf Lindvall och de belönades med 2 greenfee på Slottsbanan.

Samma antal slag på 4e plats, Niklas Gunnarsson och Anders Ojamäe och de förärades med en övernattning på Park Alandia.

5-orna Mats Persson och Niklas Högberg knep en kryssningsbiljett och Buffé med Eckerölinjen, plus ett 12-pack golfbollar

På 6e plats, där man vann en likadan kryssning, men med 2 st 3-pack golfbollar, kom Pelle Ericson i par med Lena Eriksson-Nothér och då har vi kommit upp på 67 netto.

På den 7 prisplatsen, med 68, fick Catharina Frostner och Roger Eriksson också en kryssning med buffé.

8 kom Nils-Eddie Enefjord och Börje Sagbrant på 68.

9 kom Lennart Andersson och Anja Mertala på par 72.

10 blev Peter och John Tamp också par.

11 Lotta Traore tillsammans med Rolf Lindberg 72.

12 Anna-Karin och Stefan Gårdenberg med 75 slag.

De flesta uttryckte väl att dessa tävlingspriser var av underordnad betydelse, den stora vinsten var att få åka med på själva Finalresan med allt som hörde till.

Hemresan ombord på M/S Eckerö började med smörgåsbord i Bufférestaurangen. Ganska lite folk så det gick smidigt att komma fram till den kalla avdelningen först, för att sedan fortsätta på det varma bordet innan man avslutade med dessertbordet och lite godis.

De som ville besökte taxfree igen, innan det var dags att sätta sig i bilarna för hemfärd efter en händelserik helg, det känns som vi varit borta mer än 29 timmar så mycket som vi hunnit med. Vinnargrabbarna med bucklan väl synlig!

Stort tack till alla deltagare och Marie Å från oss i Upplands Golfförbund, Hasse, Björn, Isa och Anders! Vi hoppas att vi ses nästa år igen när tävlingen drar igång!