UGF/Eckerölinjen Golf Tour på Burvik GK den 12 juni 2022

Söndagen den 17 juni spelades den sista kvalificeringstävlingen på Älvkarleby GK. Började lite kyligt, men vädret bättrade på sig efterhand och de sist startande bollarna fick en behaglig runda i mestadels solsken och lagom golftemperatur.

Älvkarlebys bana ligger ju onekligen vackert längs med Dalälven. Många greener var snabba och jämna, medan andra var drabbade av vintern och inte hunnit reparera sig fullt ut, precis som nästan alla andra banor i Uppland.

När man sedan kollar på resultaten så står ju 61 slag, som segrarparet i Mixed klassen hade. Stort grattis till segern och finalplatsen på Åland, Lena Eriksson-Nothér och Pelle Eriksson. Paren på andra och tredje plats hade 63 resp 65 slag.

I den öppna klassen så blev det väldigt jämnt. Alla tre paren på pallen hade 63 slag, det fick alltså avgöras på hcp. Segrare med lägst hcp blev Anders Ojamãe/Niklas Gunnarsson och även de får då åka med och spela final på Åland.

Förutom en inteckning i den fina bucklan, väntar en vistelse på Montado Golf Resort i Portugal för det par som lyckas bäst den 22 augusti på Slottsbanan på Ålands GK. Den banan lär dessutom vara i toppskick då, eftersom man skall ha en deltävling i LETAS veckan efter.