Ännu en deltävling avgjord, egentligen den sjätte i ordningen, men eftersom Vassunda ställdes in så kommer det en extra på Älvkarleby GK den 17 juli.

Söndagens tävling blev en spännande historia i mestadels fint sommarväder. I den Öppna klassen var det ett par som lyckades bäst och vinstmarginalen var två slag till tvåorna. Bengt Pettersson och Benjamin Helén från Sparren GK fick en vinnarscore på fina 65 slag netto. Tvåa på 67 kom då Peter Degerhov och Tommy Tiander och tre kom paret Crister Boork/Mats Runsten på 68.

I Mixedklassen blev det som någon känd programledare brukade säga, oliiidligt spännande. Hela 10 par kom in under banans par och de som lyckades allra bäst var också gästspelare från Öregrunds GK, nämligen Catharina Frostner som tillsammans med Roger Eriksson landade på 7 slag under par, dvs 65 netto. Samma fina resultat hade hemmaspelarna Leena Autere-Lundin/Michael Lundin. Särskiljningen mellan Treorna och Fyrorna fick också avgöras på hcp eftersom de alla hade 66 slag netto. Anneli Kjellberg/Anders Wikberg drog det längsta strået mot Elisabeth/Nils Gorton.

Tyvärr saknar vi bilder på pristagarna denna gång.

UGF och Eckerölinjen tackar Burvik GK med Ulf A i spetsen för en väl genomförd tävling!

Resultat:

https://mingolf.golf.se/Competition/3351400#/competition/3351400/results


EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA

Och så kommer den nya tävlingen på Älvkarleby GK den 17 juli. Här kan du kombinera med en utflykt till den närbelägna norra skärgården och även ta en fisketur på Dalälven eller bara kolla på vattenfallen. Man har tänkt på oss som kommer söderifrån och lagt första start 0900 så att vi inte behöver stressa dit upp.

Vi spelar i två klasser, Öppen och Mixed, Fyrboll/Bästboll. Vinnande par är kvalificerade till finalspel på Åland den 21-22 augusti. Resa, övernattning, middag, spel på Ålands GK på den nyrenoverade Slottsbanan som blivit en verklig mästerskapsbana, hemresa med buffé och prisutdelning. Första pris i finalen är en vistelse för 2 personer på Montado Golf Resort i Portugal.

OBS! Spelare måste vara medlem i klubb ansluten till Upplands Golfförbund!

Detaljerad information och fullständiga tävlingsvillkor hittar du på www.upplandsgolf.se

Anmäl dig som vanligt via Mingolf.se