Nu börjar det likna något, 33 startande par! Så bra kan det bli när man som klubb anstränger sig för att marknadsföra tävlingen bland sina medlemmar. Kul och bra gjort! Andra året i rad som Edenhof har flest deltagare bland kvaltävlingarna.

Banan börjar hämta sig bra, fairways kommer så sakteliga, men den där klubblängden i läges-förbättring var behövlig på sina ställen. Greenerna är samma sak, de börjar växa igen och dressningen och vertikalskärningen ger resultat. Visst, bollen rullar kanske inte helt rakt hela tiden, men det problemet har ju alla, så det blir ändå rättvist.

Solen sken på oss hela dagen och vinden var framme riktigt rejält ibland, men långt ifrån hela tiden, så vi hade en fantastiskt fin golfdag. Tröja på bitvis, men själv klarade jag spel i kortärmat hela rundan.

Ett annat problem är ju tyvärr att det går långsamt. Bästboll innebär ju att den som inte har chans på hålet, kan ta upp sin boll och skriva en 8, 9, eller 10 i scorekortet. Och när det tar lång tid till prisutdelningen så hinner många åka hem och fira pingst.

Där kommer vi in på nästa lilla sedelärande historia. Åk aldrig hem före prisutdelningen!! Du har ju oftast också chansen till tröstpris på lottningen efteråt.

Nåväl i Mixedklassen så vann paret Lotta Traore/Rolf Lindberg på fina 66 slag netto. Stort grattis till Finaleresan den 21-22 augusti som börjar med båtresa på söndag eftermiddag, för att på kvällen avnjuta en god middag innan sömnen tar vi på Hotell Park Alandia. På måndagen spelar vi Slottsbanan på Ålands GK och vinnarparet där, får en vistelse på Montado Golf Resort i Portugal.

I den Öppna klassen vann ynglingarna Andreas Öbrink/Linus Sundqvist på 65 slag netto. Mycket bra resultat och stort grattis, som att döma av era glada miner, var oväntad och överraskande! Samma för er, Finalresa till Åland.

Eftersom vi var 33 startande par, så stod det ytterligare en Finalplats på spel. Och det missade både tvåorna och treorna i öppna klassen, genom att de åkt hem istället för att stanna kvar och få pris. Därför gick den tredje Finalplatsen till tvåorna i mixedklassen, Anna-Karin och Stefan Gårdenberg som glada och lyckliga fick ta emot Vinstbeviset av tävlingsledaren Johan Å.

Samtliga pristagare i bägge klasserna fick presentkort från Eckerölinjen.

Överlag så var det många fina scorer. I Mixed så var det 10 par som gick under par och lika många klarade det i den Öppna klassen. Se alla resultat på mingolf.se

Vi tackar Edenhof med Johan och Ulf i spetsen som genom idogt arbete fick ihop ett fint startfält och som vanligt väl genomförd tävling.

Nu återstår två chanser att vinna en Finalplats i UGF/Eckerölinjen Golf Tour. På söndag den 12 juni står Burvik som värd för den sista ordinarie tävlingen. Men eftersom Vassunda inte kunde arrangera sin deltävling så har vi lyckats lägga in en extra tävling på Älvkarleby GK. Det blev klart först i lördags, så de har ännu inte hunnit bestämma vilken dag det blir, men håll utkik på hemsidan www.upplandsgolf.se och på Facebook där vi meddelar datum så fort det är klart!

Se resultat här:

https://mingolf.golf.se/Competition/3351397#/competition/3351397/results


Anna-Karin och Stefan Gårdenberg


Andreas Öbrink och Linus Sundqvist


Lotta Traore  och Rolf Lindberg