Deltävling nummer tre gick alltså på Wattholma GK på Kristi Himmelsfärdsdagen. De tidiga väderprognoserna hade varslat om regn, men ju närmare dagen vi kom, desto längre bort verkade regnet bli.  OK, de sist startande paren fick några droppar på sig, i övrigt så var det vackert solsken och varmt och skönt över Wattholmaslätten med Salsta slott i bakgrunden.

I den öppna klassen så var det hemmaspelarna som dominerade och lade beslag på de sex första platserna, innan de släppte in ett par utifrån. Segrarna, tillika tävlingsledarna, hade inte tänkt spela men ändrade sig i sista stund och till sin egen överraskning så vann de på 64 slag netto.

Dock grumlades segerglädjen lite eftersom de redan nu visste att de inte kunde åka med till Åland och spela finalen. Så Per Mattsson/Johan Carlsson lämnade över finalbiljetterna till de glada tvåorna Nils-Eddie Enefjord/Börje Sagbrant som inte var så långt efter, utan hade 66 slag.

På tredje plats kom Jonas Nilsson/Jörgen Olsson på 67.

I mixedklassen var det gamla bekanta från tidigare finalspel som återigen kvalificerade sig dit. Paret Anja Mertala/Lennart Andersson, Olandsbygdens GK, segrade på det alldeles utmärkta resultatet 62 slag! De berättade att de varit iväg på en vinstresa till Montado Golf Resort och det var så bra att de anmält sig till alla tävlingar i år. Men efter vinsten idag, skall de ladda för finalen i augusti och hoppas kunna vinna igen!

Tvåa kom klubbens ordförande med fru, Björn och Harriet Hanberg på 64 slag.

Tredje plats belades av Anneli Söderlund/Håkan Schröder från Öregrunds GK på 67 slag.

Vi tackar arrangörerna på Wattholma GK för en bra genomförd tävling på en bana i mycket bra skick, vissa fairways och greener var nästa i ordinarie sommarskick.

Resultat:

https://mingolf.golf.se/Competition/3351391#/competition/3351391/results/3212686


Anja Mertala och Lennart Andersson, glada segrare i Mixed klassen


Ordförande Björn Hanberg delar ut förstapriset till
tävlingsledarna Per Mattsson och Johan Carlsson.


De som väntade och hoppades på pris