Det förutspådda regnvädret bestämde sig för att vara någon annan stans, istället fick spelarna njuta av ett alldeles lagom golfväder, 15-16 grader och en sol som höll sig bakom slöjmolnen. Den normalt förhärskande vinden på Hallstavik GK brukar ju komma norrifrån och vara bitande kall, men inte idag, utan en lätt sydvästlig bris.

När det gäller banan så finns det, som på alla andra banor denna sena vår, en hel del områden där inte gräset hunnit med, men den var ändå i så pass bra skick att greenkeepern bestämt att det inte behövdes någon lägesförbättring. Greenerna var till allra största delen gröna och fina och som vanligt lite långsamma.

Tävlingen då? Jo hela sju par gick under par och det må väl betraktas som bra när man spelar bästboll i början på säsongen. Och på prispallen hamnade Henrik och Pierre Brundin från Hallstavik GK på 66 nettoslag. Tvåa kom segrarna i hela tävlingen  för tre år sedan, paret Anja Mertala/Lennart Andersson på fina 65 slag. De berättade om sin Montadovistelse och var jättenöjda med både bana, hotell och den vänliga personalen. De kommer att spela flera deltävlingar för att på nytt få chansen att åka dit och skulle de inte lyckas vinna någon av tävlingarna, kommer de att åka ändå!

Segrarna, som alltså får åka till Åland och spela finalen den 21-22 augusti, heter John och Peter Tamp, Golf Uppsala resp Hallstavik GK. De kompletterade varandra så bra så att deras segerresultat blev fina 61 slag netto.

Paren på andra och tredje plats fick alla resor med Eckerölinjen.

Detta var deltävling två i UGF/Eckerölinjen Golf Tour 2022 (Vassunda GK ställde ju tyvärr in sin deltävling förra veckan). Nu går vi vidare med Wattholma GK på torsdag den 26/5, Upsala GK lördag den 29/5, Golf Uppsala Edenhof söndag 5/6 och så avslutar vi med Burvik GK  på söndag den 12/6.

Passa på att anmäl dig till någon eller alla tävlingar som återstår, det finns platser kvar. Ålandsresa och därefter Portugalvistelse lockar vinnarna!