Från vänster på bild; Kapten Jakob Remon, Alicia Roth, Anna Kehrer, Linn Svedlund, Theodor Brandt, Noa Holmberg, Joel Jepson, Oscar Sandberg, Axel Bolander, Samuel Thorsell och Ass. Kapten Christina Brekkan.

Helgen den 9 – 10 oktober så spelades den årliga fyrdistriktsmatchen för juniorer 13-18 år mellan Uppland, Västmanland, Dalarna och Stockholm på Fullerö GK i Västerås.

Uppland ställde upp med ett, i sammanhanget, nytt lag där 6 av 9 spelare var debutanter i distriktsmatcher.

Debutanterna var: Linn Svedlund UpGK, Axel Bolander ArlGK, Joel Jepson JoGK, Samuel Thorsell GU, Theodor Brandt EnGK och Oscar Sandberg EnGK. Spelare som har representerat Uppland vid tidigare tillfällen: Alicia Roth GU, Anna Kehrer UpGK och Noa Holmberg UpGK.

Matchen spelas som alltid i en tjejsingel, två pojksinglar, en mixed foursome, en pojkfoursome och en mixed bästboll. Total 6 poäng som står spel i varje delmatch!

Lördagmorgon så mötte vi värden Västmanland som efter en mycket välspelad match i perfekt väder vanns av Uppland med 3,5 – 2,5. Motsatt oss så mötte då Dalarna Stockholm som vanns av Stockholm. Efter lunch så gick vi först igen men mot Stockholm denna gång. Bra spel av Uppland men Stockholmslaget storspelade och vann alla delmatcher! Väldigt imponerande. Bakom oss i Västmanland – Dalarna så vann Västmanland.

Sista dagen bjöd återigen på strålande väder, om än lite kallt. Stockholm – Västmanland gick först på morgonen vilket innebar sovmorgon för Uppland vilket uppskattades. I matchen mot Dalarna så var vi sugna på revansch vilket märktes och Uppland storspelade! Axel och Samuel vände 4 ner efter 5 spelade till att vinna på 15 i sin foursome till exempel! Vi vinner över Dalarna med 5-1 och Stockholm vinner över Västmanland vilket innebär att Stockholm försvarar sin vinst från förra året!

Placering för fyrdistriktsmatchen 2021:

  1. Stockholm
  2. Uppland
  3. Västmanland
  4. Dalarna

Stort grattis till Claes Lundblad och Stockholm till vinsten! Och ett stort tack till Roger Sundin och Västmanland för ett arrangemang i toppklass! Vi ser framemot nästa års match som Dalarna står värd för!

Jakob Remon, kapten Uppland