Bilderna rullar fram automatiskt eller Klicka på pilarna

Finalen i UGF/Eckerölinjen Golf Tour 29-30 augusti 2021Vilken resa, vilken god mat, vilket trevligt umgänge, vilket fint hotell, vilket väder, vilken spännande tävling, vilken fin bana, vilken härlig båtresa. Ja det verkade som de flesta var mer än nöjda med allt från kvalspel, information till finalresan och avslutningen med prisutdelningen. En SUCCÈ med andra ord.

Men den allra lyckligaste måste ändå vara Matz Sundelin. Utan konkurrens! I söndags klockan 1402 ringde han och berättade att han och Henrik skulle bli försenade eftersom de fått punktering och inte skulle hinna till den gemensamma incheckningen 1400. Dock trodde han att de skulle hinna i tid till båtens avgång. Så blev det också. Trots ett reservdäck med begränsad hastighet så lyckades dom komma med. Som Matz berättade efteråt, hade de haft hans bil, istället för Henriks, så hade de inte hunnit, för han har inget reservdäck i sin bil.
Visserligen satt hjulmuttrarna stenhårt och de fick jobba och hoppa på fälgkorset innan de lyckades byta däck, men också det gick med lite stress- och ansträngnings-svett!

Och sedan går de och vinner hela tävlingen med ungefär en tiondels marginal på hcp! Snacka om scenförändring!!!

Vi backar bandet lite. Incheckningen i Grisslehamn funkade perfekt, alla andra var i god tid.

Tack för det. Och en eloge till Matz som ringde och berättade deras problem. Marie berättade lite under överresan och framme på hotellet var det bara att checka in på rummen, innan det var dags för lite information om hur dagarna skulle bli. Hasse Andersson, UGFs ordförande och Anders Lindblad höll i trådarna. Startkit med peggar, pennor, bollar och GolfGum till alla deltagare. Domarbasen Stefan Ståhl berättade om de lokala reglerna och tävlingsformen.

Därefter blev det lite god mat, Park hotells specialitet sedan 36 år, Kryddoxe. En fin oxfilébit, medium, med vitlökspotatis och sparris, bacon, rödkål och saltgurka. Fantastiskt goda smakkombinationer och väldigt gott. Det var helt rent på samtliga tallrikar.

Lite umgänge i baren över en öl eller två, rundade av kvällen.

En god frukost är alltid en bra början på dagen och så även på måndagsmorgonen. På Ålands GK fick alla sina scorekort och hann värma upp på range och putting-green. På första tee märktes onekligen en viss nervositet, lite spända muskler och anletsdrag. Men efter några darriga utslag så flöt spelet på. Tyvärr i lite för långsamt tempo, så att Golfvärden fick åka runt och jaga på några av bollarna.

Våra egna golfvärdar/godisar Marie och Isa, åkte runt och delade ut choklad och karameller under rundan. Tog dessutom lite bilder, framförallt vid signaturhålet, 9an.

Banan var i utmärkt skick med snabba ondulerade greener. Och ett strålande solsken hela dagen med några kyligare vindpustar, men det blev kortärmat ganska snart.

Efteråt samlades alla på altan vid restaurangen och åt lite lättare lunch, innan det var dags för Prisutdelning i konferensrummet. UGFs ordförande Hasse Andersson, assisterad av Anders Lindblad och Marie Ådeby från Eckerölinjen tog hand om de lyckliga vinnarna. Det visade sig, som jag nämnde i ingressen, att det var väldigt hårt om förstaplatsen, det var tiondelar som skiljde ettan och tvåan. Till slut stod Matz Sundelin/Henrik Ringefors Hedblom som segrare på 65 nettoslag och med 26 i spelhandicap. En hårsmån före paret Daniel Blohm/Ludwig Karlsson som också hade 65 men 27 i spelhandicap. Deras resp hcp var 30,2 och 30,4. Det går inte att få det mycket jämnare.

Montadovistelsen gick alltså till paret som vann på Golf Uppsala Edenhof, Matz och Henrik. Nära, nära, men ändå inte, som Ludde hade sagt till Daniel efteråt, kom Wattholmavinnarna som belönades med vars en UGF TaylorMade golfbag. Treorna som gick på par, Marie och Claes Sohlberg erhöll en kryssning med mat som kan användas till Viltbord, Julbord eller vanligt Skärgårdsbord inklusive bussresa. På fjärde plats, som belönades med två dussin golfbollar kom familjen Roos, Åsa och Pierre på 73 slag. Samma antal slag, men något högre handicap hade Mattias Haeger och Leif Sjöström från Hallstavik och deras vinst bestod av en brunchkryssning inkl bussresa. Allt givetvis med vår samarbetspartner, Eckerölinjen. Stort GRATTIS till alla pristagare!

Sexa kom Louise och Klas Beijer på 73, sjua Merja och Anders Grunwald 74 och på 80 slag kom Christer Boork och Mats Runsten.

Från tävlingsledningen på Ålands GK noterades att ni var duktiga på att fylla i scorekorten på ett läsbart sätt och de tackade UGF och Finalspelarna för att vi valt Slottsbanan till avslutningen på vår tävling.

Från UGFs sida vill vi tacka alla deltagare för att ni skötte er perfekt, var på rätt plats i rätt tid och att ni var så trevliga och glada hela tiden. Som någon sade, det var ju en vinst bara att få komma hit!

Ni kommer att få frågor om hur ni upplevt UGF/Eckerölinjen Golf Tour och hur vi kan förbättra tävlingen till nästa år och hur klubbarna skall informera sina medlemmar. Ni får gärna vara ambassadörer på er klubb för tävlingen. Frågorna kommer separat.

För Upplands Golfförbund
Anders Lindblad

PS Vi vill gärna ha dina synpunkter senast den 15 september!
PPS Vinnarna får gärna kontakta anders@ellex.se när det gäller Montadovistelsen och gravyren på den ståtliga pokalen.