Den sista kvaltävlingen spelades i ett alldeles utmärkt sommarväder, kanske till och med lite för varmt emellanåt, men lite svalkande vindar gjorde det behagligt. Banan var i ett fantastisk fint skick med mjuka fina fairways, lagom svår semiruff och mycket jämna och fina greener. Som vanligt inte de snabbaste i världen, men ärliga.

Tävlingen hade samlat 22 förväntansfulla par, det stod ju två Ålandsresor och en Portugalresa på spel!

I öppna klassen segrade Leif Sjöström och Mattias Haeger från hemmaklubben på 64 slag, före Lars-Ola Lundin/Tommy Andersson, Hallstavik GK på samma resultat, men något högre hcp. Trea blev Jan Carlsson/Keijo Linna på 65 också de från Hallstavik GK.

I mixed klassen gjorde paret Lollo och Klas Beijer en kanonrunda och kom in på otroliga 61 slag, hela 3 slag före tvåorna Helene och Christian Blom 64. Trea Tina Asplund/dick Persson 65.

De fem bästa i varje klass fick pris och alla fick värdekupong på resa med Eckerölinjen.

Nu återstår finalspelet på Slottsbanan på Åland 27-28 augusti för segrande paren i de fem kvaltävlingarna. Vi önskar alla lycka till!