Ett starkt och meriterat startfält peggar när Nordic Golf Tour inleder säsongen 23–25 juli med GolfUppsala Open.

Jonas Ekström, VD GolfUppsala ser fram emot tävlingen och reflekterar:

-Att arrangera större tävlingar ligger oss varmt om hjärtat då vi vill skapa spelmöjligheter för Sveriges unga lovande spelare. Det är fantastiskt kul att tävlingen i år får ett otroligt starkt startfält, synd bara att vår hemmapublik inte kommer att ha möjlighet att följa tävlingen på plats.


Till start
Till start kommer självklart hemmaklubbens Isabell Ekström som innehar banrekordet på GolfUppsala Söderby. Banrekordet på 67 slag (-6) sattes när internationella juniortävlingen Swedish Junior Classics avgjordes 2018.

För att utmana Isabell och banrekordet vid veckans tourpremiär kommer tre spelare som representerat Europa i Solheim Cup, några till med segrar på Ladies European Tour och Symetra Tour och tre amatörer rankade topp-10 i världen samt segraren från förra veckans Stockholm Amateur.

Spelarna att hålla koll på via livescoring och i Klubb-TV är; Caroline Hedwall, Emily Pedersen Linda Wessberg, Jenny Haglund, Camilla Lennarth, Lisa Pettersson, Moa Folke, Maja Stark, Linn Grant, Beatrice Wallin, Ingrid Lindblad och Elsa Svensson.


Erfaren tävlingsarrangör och hem för golfgymnasium
Klubben har tidigare stått som arrangör av åtta tävlingar på herrarnas svenska tour, tre gånger har europaeliten i paragolf besökt GolfUppsala och Söderby.

På klubben har det även spelats en hel del juniorgolf både tävlingar som SGF Junior Tour, JMI och inom internationella Global Junior Golf. Anläggningen är utöver en rutinerad tävlingsarrangör även hem för Sveriges största golfgymnasium med totalt 48 elever.

Klubb-TV sänder
Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar. Sista 9 på lördag 25 juli är bästa sättet att följa upplösningen av GolfUppsala Open.

23 juli kl. 10:00-13:00 – Live från hål 3.
25 juli från kl. 11:00– Avslutningen Live av Golf Uppsala Open.
https://www.klubbtv.nu/tavling-2/


Spelare från Uppsala
Isabell Ekström, GolfUppsala
Alicia Roth, GolfUppsala
Ella Kraft, Upsala Golfklubb

Hela startfältet
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/nordic-golf-tour/leaderboard–ranking/#/competition/2259027/players/0/all

Publikfritt på touren
Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.


Mediaackreditering
Media är välkomna till GolfUppsala Open. Under rådande omständigheter behöver alla journalister anmäla sig i förväg till Sofia Pettersson, ansvarig Nordic Golf Tour. Efter anmälan skickas ett mejl med riktlinjer som Svenska Golfförbundet tagit fram, baserat på det ramdokument som Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Sportjournalisters förening enats om.

Intentionen är att alla på plats – spelare, funktionärer och media – ska kunna genomföra sitt jobb på ett säkert, funktionellt och trivsamt sätt.


Sofia Pettersson, ansvarig Nordic Golf Tour:
Tel: 072-222 4210, e-post: sofia.pettersson@golf.se


Bilder
Får användas fritt och gratis ange fotograf Göran Söderqvist.

Bifogar arkivbild på Caroline Hedwall.

Arkivbilder Nordic Golf Tour hittas här:
https://www.flickr.com/photos/goranphoto/albums/72157715180370333


Om Nordic Golf Tour
Nordic Golf Tour är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet, PGA of Sweden, Dansk Golf Union och Norges Golfförbund, med syftet att höja intresset för proffsgolf för damer.

Bild: Caroline Hedwall
Fotograf: Göran Söderqvist

Göran Söderqvist

Kommunikation

Svenska Golfförbundet

Adress: Box 11016, 100 61 Stockholm

Besök: Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
Mobil: +46 70-777 76 13