UGF Masters final på Åland 3 september

--UGF Masters final på Åland 3 september

UGF Masters Finalresa och spel på Åland 2-3 september 2019

SLAGET OM UPPLAND PÅ ÅLAND

Så skulle man kunna beskriva finalen av Upplands Golfförbunds 40 – års-firande. Det var 22 förväntansfulla spelare som åkte med Eckerölinjen klockan 1500 den 2/9. Det började med ett mäktigt smörgåsbord, med alla tänkbara delikatesser. Några körde två varv på sill och lax, andra började i andra ändan med oxfilé och bea. Men jag tror att alla avslutade med åtminstone några godbitar från dessertbordet.

Efter incheckning på hotell Pommern i Mariehamn så samlades alla för en skummande drink (alkoholfri givetvis) och lite information om vad som komma skall. Reidar Andersson, ordförande i UGF och Hasse Andersson ordförande i marknadskommittén, berättade om UGF och om tävlingen.

Efter en god natts sömn och en stärkande frukost, bar det av mot Kastelholm och Ålands GK. Första paret ut 0906 på Kungsbanan.                                                                                                        Banan var i väldigt bra skick, trots att det kommit en del regn de senaste dagarna. Lagom tuff ruff, fina fairways och greener som var svårlästa pg onduleringarna och flagg-placeringarna. Och vädret gick inte heller att klaga på, efter de första hålen så var det tröja av och kortärmat resten av dagen.

Reidar från UGF och Marie från Eckerölinjen åkte runt i en golfbil och bjöd deltagarna på dricka och godis, Hasse likaså i en annan golfbil, så det var full service utmed hela banan, På tre av korthålen var det närmast hål-tävling.

Efter avslutad tävling, lite god mat i restaurangen, som numera drivs av den kända kocken Mikael Björklund (som också har den berömda Smakbyn vid Kastelholms slott) och en uppfriskande dusch, så var det dags för återfärd mot Eckerö och väntan på ombordkörning.

Så var det äntligen dags! Prisutdelning!! Vi samlades återigen i buffétrestaurangen och så fort alla ätit klart avslöjades resultaten. Alla deltagande par fick pris. Från Turkietresor, till väskor och champagne. Även de som inte vann resan såg nöjda ut.

Vi fick också höra att ombyggnaden av Slottsbanan fortsätter enligt plan och att den kommer att öppna i juli 2020. Gräset växer fint och man har redan börjat klippa på många av hålen. Skall bli riktigt spännande att nästa år komma och spela den nybyggda Slottsbanan.

UGF vill framföra ett stort tack till alla klubbar som arrangerade kvalificeringstävlingarna, alla finaldeltagare, Eckerölinjen, Ålands GK och alla funktionärer i UGF som gjort denna tävling till den succé den blev.

Resultat UGF Masters final, Kungsbanan Åland
Fyrboll bästboll
Plac Namn Golfklubb Resultat
1 Lennart Andersson
Anja Mertala
Olandsbygdens
Olandsbygdens
65
2 Peter Mattsson
Örjan Peterson
Burviks
Burviks
66
3 Viktor Wikner
Jakob Cavallin
Upsala
Upsala
69
4 Marie Sohlberg
Claes Sohlberg
Grönlund
Grönlund
70
5 Hans Hörting
Tommy Ohlsson
Roslagen
Roslagen
71
6 Mats Strand
Hans Backman
Öregrund
Öregrund
73
7 Niklas Blomster
Fredrik Blomster
GolfUppsala
Örbyhus
73
8 Ronny Stenberg
Helene Blom
Hallstaviks
Hallstaviks
74
9 Nils-Eddie Enefjord
Börje Sagbrant
Wattholma
Wattholma
77
10 Tim Lund
Kim Lund
Älvkarleby
Älkarleby
79
11 Rolf Karlsson
Anders Lindberg
GolfUppsala
GolfUppsala
79
Närmast hål
Hål Namn meter
Hål 3 Viktor Wikner 1,79 m
Hål 6 Claes Sohlberg 4,92 m
Hål 14 Anja Mertala 0,87 m

Här kommer några väl valda ord från deltagarna efteråt.

”Tack för en fantastiskt fint genomförd tävling!”

”Utmärkt arrangemang”

”Spännande tävling, kul resa och fint ordnat, tack!”

En bild säger mer än tusen ord, så här kommer bilderna.

(Rulla fram bilderna med pilarna)

By | 2019-09-17T08:49:38+00:00 15 september 2019|Nyheter|2 Comments

2 Kommentarer

 1. Karin Pipping 17 september 2019 vid 19:15 - Svara

  Hej!
  Kul att ni kom till Åland för att spela golf! Nästa år kanske ni borde pröva Eckerö banan också?!
  Den är 200% bättre än förr om åren och blir bara bättre och bättre! Banan har mer av links karaktär och har två distinkta halvor, första nio något lättare, andra nio ganska svår. Men tro inte på mig, kom hit och spela vetja!
  Höstliga hälsningar
  Karin

  • Lennart Nyberg 19 september 2019 vid 20:06 - Svara

   Det låter intressant, kontakta gärna:

   Hasse Andersson
   Upplands Golförbund
   Ordförande Kommunikation och Marknadskommittén
   hasseoandersson@gmail.com
   070-567 16 14

Lämna en kommentar