Här kommer lite information om vad som sker på Älvkarleby Golfklubb och med vår paragolfsatsning.

Då har vi som en av de första klubbarna i världen, ja du läste rätt, fått två ”Autopeg” ramper till klubben. Dessa är specialbyggda för personer som använder handigolfbilen eller rullstol och vill träna. Men givetvis kan du som har 100% funktion i ben också använda ramperna som är helt självpeggande. Vi har givetvis anskaffat en för vänster och en för höger spelare👍😀

Boll köper man i bollmaskinen som vanligt och laddar sedan i Autopegrampen, enkelt!

När man använder slagramperna styr du alla funktioner med induktiva givare (markering), du behöver bara toucha markeringen på mattan för att ny boll skall peggas eller reglera peg höjden.

Vi hoppas alla skall uppskatta detta och skapa större träningsglädje för de som har rörelse och peggningssvårigheter.

De som har varit med och stött oss för att kunna genomför detta projektet är ”Grantek” Reverse Engineenering i Fagersta som konstruerat och byggt ramperna och varit otroligt flexibla för våra önskemål, Stora Enso, Riksidrottsförbundet/ Upplandsidrotten och DHR Bidragsstiftelse som hjälpt oss ekonomiskt. Ett stort tack från Älvkarleby Golfklubb till alla er för hjälp och ekonomiska bidrag till detta!

Är du intresserad av att få prova ramperna eller få en demonstration, välkommen upp till oss. Vi kommer också att arrangera en invigning av dessa någon gång under sommaren. Håll ögon och öron öppna för det tillfället!

Se också filmen för att lära mer om hur ramperna funkar. https://www.youtube.com/watch?v=A8Kdz2GGHJg

Lycka till med träningen på våra nya träningsramper!😀

Med vänliga hälsningar

Johan Malmsten

Älvkarleby Golfklubb

Mobil: 070-557 25 10