(bilden är från i somras 2018 vid JSM)

Pristagare hyllades under SGF:s förbundsmiddag.

David Nyfjäll, Upsala GK, prisades tvåfaldigt. Han vann Annika Sörenstam Trophy på pojksidan och valdes dessutom till Årets spelare efter en framgångsrik säsong i Sverige och utomlands.

David fick två utmärkelser med dessa motiveringar:

Annika Sörenstam Trophy delas årligen ut till den flicka och pojke som toppar Teen Tour Order of Merit efter att säsongens alla tävlingar summerats. Annika Sörenstam Trophy pojkar 2018 går till David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, som lyckades med konststycket att ta hem guldet i både JSM Slag och JSM Match. David får ett diplom och stipendium på 5 000 kronor.

Årets spelare utses av landslagets coachgrupp, som väljer bland de juniorspelare ligger högst placerade på SGF Golf Ranking pojkar respektive flickor och som spelat minst två tävlingar på Teen Tour Elite under året.

Juryns motivering: David Nyfjäll, Upsala Golfklubb har steg för steg närmat sig världstoppen för amatörer. Under 2018 tog han sig från plats 362 till 53 på världsrankingen och blev tvåfaldig svensk mästare genom seger i både JSM match och JSM slag. David kombinerar studier på högsta nivå med en elitgolfsatsning och tog två individuella collegesegrar första terminen på Northwestern University. Dessutom blev han trea i prestigefyllda Lytham Trophy. David tilldelas diplom och ett stipendium på 5 000 kronor.

Grattis David!