Riksfinalen i Teen Cup 2018 spelas på Tranås GK 25-26/8 2018. Fyra duktiga juniorer från Upsala GK har via grupp- och regionkval kvalificerat sig.

Alicia Roth Upsala GK vann F13 i Regionkvalet på Dalsjö GK med suveräna 72 slag (par) och Christian Brekkan Upsala GK vann P16 efter en mycket fin andrarond – scorerna 80-71 totalt 151 slag.

Daniel Hägglund Upsala GK P13 och Vincent Löfgren Upsala GK P14 tog andraplatserna i sina klasser och är också vidare till Riksfinalen, som har åtta klasser med 18 spelare i varje klass.

Alicia och Vincent har finalrutin. Alicia deltog redan som 11-åring i F13 2016.

Några klubbar är väl representerade – Halmstad GK toppar med åtta deltagare. Landeryds GK, Sundsvalls GK och Gävle GK har sex spelare vardera. Öjestrands GK har fem och Upsala GK,  Karlstad GK och Linköpings GK har fyra.

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i. Tävlingen har anor. Redan 1976 arrangerades den första tävlingen under namnet Colgate Cup. 1976 bytte tävlingen sponsor och namn till Föreningsbanken Cup. Efter en kort period med Elektrolux som sponsor började samarbetet med Skandia och under perioden 2006-2017 har tävlingen hetat Skandia Cup. Efter många år har nu samarbetet med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar avslutats och nytt namn för cupen är fr.o.m. 2018 Teen Cup.

Många av våra kända golfproffs har startat sin karriär med segrar i cuppen. Och där finns ett antal upplänningar – vi har hittat åtta. Vill du veta vilka det är – klicka på länken Segrare i cuppen 2076-2017.

Följ årets tävling på denna länk

2018 års spelplan Region 8


Alicia Roth Upsala GK


Daniel Hägglund Upsala GK


Christian Brekkan Upsala GK


Vincent Löfgren Upsala GK