Anton Karlsson Upsala GK med sin caddie den unge skotten Stuart Davidson. 

En fantastiskt fin vecka för Anton på Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson. Slutrond på -8, HIO, tredjeplats i tävlingen och avancemang till en 12:e plats på CT-rankingen Race to Ras al Khaimah.

Vi behöver inte skriva så mycket själva om tävlingen och Antons insatser utan refererar till två artiklar på Golf.se. Dom har gjort det så bra.

Swedish Challenge: Oliver Wilson vann i Katrineholm (2018-08-05)

I sammanhanget vill vi också lyfta fram Göran Söderqvists blogginlägg Challengetour svår att överskatta som publicerades 2018-08-05 på bloggen Innanför repen, där Göran på ett övertygande sätt beskriver betydelsen av Challenge Tour-tävlingar i Sverige.

Robert Karlsson, Sveriges meste Europatourspelare med 598 starter och 11 segrar och som stått värd för veckans tävling menar att det för svenska elitgolfare är viktigare att det arrangeras en Challengetourtävling än en Europatourtävling i Sverige. Läs om ”50 invites” så förstår ni!

Göran Söderqvist avslutar sitt inlägg med följande ord:

”Som poängterats i rubrik, inledning och text så är en svensk tävling på Challenge Tour svår att överskatta idrottsligt för svensk golf. Ur det idrottsliga perspektivet är det lätt att hoppas att Challengetouren även nästa år och åren därefter kommer till Katrineholm och kanske även till några fler platser i Sverige.”

Skulle vi i Uppland kunna bidra på något sätt?

Antons scorekort: