World Championships 2018 på Olandsbygdens GK

-, Nyheter, Tävling-World Championships 2018 på Olandsbygdens GK

Världseliten i fotbollsgolf gör upp om ett antal VM-titlar den 18-21 juli på Olandsbygdens GK. Alla de högst rankade på världsrankingen finns med. Det finns också många lokala förmågor som gärna vill vara med och slåss om medaljerna. Det var ju många upplandsspelare som fick framstående placeringar vid  nyligen genomförda SM i Footgolf.

I det inledande dubbelspelet tävlar 54 par i herrklassen, 15 par i damklassen och 36 par i den mixade. Sista två dagarna spelas singel fyra ronder – 127 anmälda i herrklassen och 34 i damklassen.

Följande nationer är representerade: Tyskland, Sverige, Danmark, Tjeckien, Norge, Österrike, Finland, England, Holland, Ungern, Estland, Frankrike, Antigua & Barbuda och Lettland.

Se rankinglistor, VM-deltagare och nationaliteter här.

Programmet 

  • VM veckan startade i går 16/7 med inspel och träning på banan.
  • Idag onsdagen den 18/7 så startar VM med 2 ronder dubbel spel.
  • Torsdagen den 19/7 fortsätter dubbelspelet med den tredje och sista ronden. Därefter spelas 2 ronder Mixed dubbel.
  • Fredagen den 20/7 så är det 2 ronder singelspel.
  • Lördagen den 21/7 fortsätter singelspelet med de två sista ronderna.

Resultatlistor

Läs på Olandsbygdens hemsida hur man spelar fotbollsgolf.

Stort arbete för en liten klubb, men klubben har rutinerade ledare med Mikael Nilsson i spetsen. Mikael är dessutom distriktsdomare inom UGF och assisterande förbundsdomare i Svenska Golfförbundet.

Alunda Fotbollsgolf är fotbollsgolfssektionen i Olandsbygdens GK. Vad Fotbollsgolf/Footgolf betyder för Olandsbygdens GK kan du se och höra här i en intervju med klubbens ordförande och VD Eero Ikäläinen.


Utslagsplats


Långt inspel mot green

Vattenhinder


Närspel mot green


Bollen ska i hål


Hålet där bollen ska i


Bakgrund:

Footballgolf och Footgolf är likadana sporter organiserade i två olika världsförbund. Footballgolf organiseras av WFGA som arrangerar veckans mästerskap. Organisationen ansluter anläggningar och är betydligt mindre än FIFG som Svenska Golfförbundet tillhör.

– SGF har samarbete och för samtal med båda organisationerna. SGF kommer att skicka spelare till FIFGs världsmästerskap i footgolf, som 2018 spelas i Marocko, skriver Johan Kannerberg på Svenska Golfförbundet som hjälpt webbredaktionen att förklara vad som skiljer sporterna åt.

Footgolf spelas mer utpräglat på längre hål på en del av golfbanan medan fotbollsgolf med fördel kan spelas i andra miljöer. På Olandsbygdens GK gör man både och i stort sett spelar man efter samma regler. SGF gillar footgolfs och fotbollsgolfens strategitänk som på ett enkelt sätt får många fler människor i rörelse under stor glädje. SGF ser med fördel att vi spelar fotbollsgolfens något  kortare banor med 50/50 tänk.

Hela syftet med att introducera footgolfen till sverige är att få nya människor och aktiviteter till golfanläggningen , få fler i rörelse och därmed förbättra anläggningens ekonomi, avslutar Johan.

Läs mer på https://golf.se/footgolf

By | 2018-07-21T09:40:42+00:00 18 juli 2018|Footgolf, Nyheter, Tävling|0 kommentarer

Lämna en kommentar