Parklasserna är i princip fulltecknade – dags att anmäla sig till Singelklassen!

Efter en sen start är nu golfsäsongen i full gång. Arbetet med Mälaren Classic 2018 rullar på som det ska. Prisbordet börjar bli fullt och anmälningarna strömmar in.

Mälaren Classic spelas i år den 27-29 juli för sjätte gången i ordningen.

Tävlingen har blivit populär, och varje år besöker golfare från hela Sverige de tre spelplatserna Enköpings GK, GolfUppsala/Söderby Golf och Frösåker GCC.

Under tre dagar spelar alla på de olika banorna – ny bana varje dag – precis som tävlingens slogan ”en tävling, tre dagar, tre banor” antyder.

Tävlingen består av tre olika klasser: två parklasser A resp B och en singelklass. Som vanligt fylls parklasserna snabbt – i princip är de redan nu fulltecknade och singelklassen fylls på kontinuerligt. Blir det fler än 90 anmälda i singelklassen delas även den upp i en A- och en B-klass.

Förra året var det rätt många spelare som anmälde sig till singelklassen trots att de helst hade önskat spela i en av parklasserna. Det kan naturligtvis vara ett alternativ för många även i år.

Precis som i parklasserna kan golfgäng av alla de slag resa tillsammans, bo tillsammans och spela tävlingsgolf tre dagar i rad på ny bana varje dag. Och många tycker individuell golf är ”riktig” golf, vad de nu kan mena med det? Utbudet av parspelstävlingar är jättestort, men en lagtävling behöver ju inte enbart bestå av parspel. Det är naturligtvis fritt fram för golfgäng att – med de enskilda individuella scorerna som grund – skapa ”egna interna” lagtävlingar där man dessutom själv får slå alla slag på den egna bollen! Kanske det många menar med ”riktig” golf.

I Mälaren Classic får man mycket golf för anmälningsavgiften – trivsamma proffsiga arrangemang, greenfee på tre fina banor och fint prisbord till ett sammanlagt värde av ca 100 000:- totalt.

– Det är en amatörtävling det här, en tävling för den breda massan, och den bygger helt enkelt på entusiasm. Det är många som kommer tillbaka år efter år, och vi försöker hålla kontakten med dem under året mellan tävlingarna. Vi blir lite som en familj, säger Jonas Ekström VD på GolfUppsala och hälsar alla golfentusiaster varmt välkomna.

Läs mer om Mälaren Classic på tävlingens hemsida.