Webbredaktionen fick ett mail från Björn Frånlund för ett par dagar sen. Björn, som är klubbchef på Johannesbergs GK, skrev följande:

På Johannesberg har vi några event som vi gärna vill pusha för och om vi kunde få in nåt på UGF’s hemsida vore det kanon.

  1. Johannesberg Ladies Only, äntligen har vi fått med oss folket och bjuder nu in till en tävling exklusivt för damer. Vi har få damer i klubben och de tävlar alldeles för lite. En tävling unikt för tjejer kanske kan hjälpa upp detta. Tävlingen spelas naturligtvis med hcp. Och kan vi få ihop ett bra startfält med damer från andra upplandsklubbar kan det hjälpa oss på traven att få våra damer att börja tävla. Bifogar inbjudan (pdf)  som gått ut till ett gäng klubbar i Uppland och Mälardalen.
  2. Johannesberg Open, SGF/SGT damtourtävlingen i sommar, 13-14 juli. 150 000kr i prispott. Skillnaden från förra året är att SGT nu har justerat hcp-gränserna så att nu kan tjejer med hcp upp till 8 anmäla sig. Här finns alltså möjlighet för tjejer i Upplandsklubbar att få spela med gräddan av de svenska elitdamerna. Förra årets vinnare spelar på LPGA i USA nu! Detta måste kommuniceras ut till alla klubbar så de uppmanar sina duktiga tjejer att anmäla sig. Info om tävlingen hittar du på Swedish Golf Tours hemsida.

Självklart Björn publicerar vi ditt mail på vår webb. Kul att få bjuda igen! Johannesberg Golf är anläggningen som alltid ställer upp. Här några exempel de senaste åren.

  • Arrangerade DM 2017
  • Stod som värdar för läger i UGFs Flickprojekt 2015, 2017
  • Arrangerade scratchtävlingar för herrar Nordea Tour Future Series Herrar 2015 och 2016
  • Arrangerade SGT Damer 2017 och arrangerar samma tävling 2018
  • Stod som värdar för UGFs Distriktsmatch mot Västmanland 2018
  • Inbjuder till fyra mycket intressanta tävlingar i UGFs Tävlingsutbyte Uppland 2018.

Ett extra plus är också att de event ni lyfter fram gäller tjejer/damer. Vi har noterat ert speciella intresse för att utveckla tävlingsverksamhet för tjejer.

Mats Pettersson, ägare till Johannesberg Golf, berättar i videon nedan om anläggningen och tävlingen efter det att man beslutat ersätta herrtävlingen 2016 med en SGT-tävling för damer 2017.

Utvärderingen blev positiv. Johannesberg Open återkommer 2018.

https://www.facebook.com/SwedishGolfTour/videos/10156514972873273/