I Supercamp Norr på GolfUppsala/Söderby Golf den 4-6 maj deltog ca 30 lovande ungdomar från Gästrike-Hälsingland, Jämtland-Härjedalen, Medelpad, Norr-Västerbotten och Ångermanland.

GolfUppsala Söderby Golf är en anläggning med fina förutsättningar för läger på hög nivå. Utmärkta träningsområden, utmanande bana och trevliga övernattningsmöjligheter. Att anläggningen inhyser golfgymnasiet – både RIG och NIU – har naturligtvis också bidragit till att SGFs landslagsverksamhet valt Söderbyanläggningen för ett av sina fem vårläger säsongen 2017/18.

Vid Supercamp är det många erfarna ledare/coacher som har insikt om hur vägen ser ut för den som vill bli bra på riktigt. Spelarna är 13-15 år gamla och precis i den åldern när viktiga beslut fattas, bland annat val av gymnasium och val att försöka sig på en idrottskarriär.

Supercamp är egentligen tre läger spridda över året där landet är indelat i fem regioner. Totalt denna helg är det över 200 spelare som vid Supercamp ges en bra start på säsongen.

Uppland ingår tillsammans med Stockholm, Gotland, Dalarna och Västmanland i region Mitt och fem lovande ungdomar från distriktets Talang-och elitgrupp deltog i ett motsvarande läger på Katrineholms GK.

Supercamp Mitt i Katrineholm. På bilden kan ni kanske se Tim Holmberg, Erik Ulväng, Ella Kraft, Vincent Löfgren och Christian Brekkan samtliga från Upsala GK och UGFs Talang- och elitgrupp. Coacherna Fredrik Hedlund GolfUppsala och Andreas Högberg Piik Upsala GK och ansvariga för UGFs Talang- och elitgrupp står längst bak till höger.

Läs mer om SGFs Supercamp