I veckan har alla elever i årskurs 2 elever som går på våra golfgymnasier haft sin årliga samling i Skåne. Måndag genomfördes en träningsdag på Vellinge GK där eleverna blandade coachad träning och egen träning med möten med kompetenspersoner. På tisdag skedde inspel inför tävlingen GG Open som spelades onsdag/torsdag.

Redan söndagkväll var det föreläsningar. På temat ”Nästa steg” föreläste Johan Hampf, utbildningschef PGA om tränaryrket och vägen dit. Sandra Kågström, spelare och student i Halmstad, berättade om livet som student vid Högskolan i Halmstad och som spelare i SGF Elitmiljö Halmstad.

Huvudföreläsare var Marcus Börjesson, som är knuten till SwGT. Han arbetar sedan många år med syskonen Kinhult inom det mentala området. Marcus lägger ett större perspektiv än vad många gör när de hör ”mental träning”. Under måndagens träningsdag fick eleverna möta Marcus för att ställa egna frågor.

Tävlingen GG Open över 36 hål vanns i år av RIG Uppsala. Grattis! NIU-laget slutade 12:a.

Resultat

Fredrik Hedlund lärare på NIU Uppsala och pro på GolfUppsala, eleverna Gustav Liljedahl Upsala GK och Antonio Björklund GolfUppsala elever i åk 2.

RIG Uppsala segrare i GG Open 2018