Elit- och Talanggrupperna #9

-, Nyheter, Utbildning-Elit- och Talanggrupperna #9

 

Söndag den 12 november var det dags för årets nionde samling med UGF:s Elit- och Talanggrupp på GolfUppsala Söderby. Det vara 16 anmälda till denna samling med temat ”fysens betydelse för svingtekniken”. Vi ville också att alla skulle förstå varför vi gör vissa typer av tester och övningar, samt vad testerna visar och säger om svingtekniken.

Dagen började med gemensam uppvärmning och hopprep i alla former. Hopprep är ett fantastiskt verktyg för bl.a. kondition, koordination och motorik, rumskontroll, spänst etc. Blev många skratt då det vid vissa övningar kändes som vi hade Monthy Python gänget i lokalen:-)

Efter att alla var uppvärmda var det dax för rörelsetester och styrka. Här ser vi tydligt vilka som har kapacitet att slå bollen långt och de som har viktiga fysbitar att ta tag i. Alla har bra resultat i delar av testerna, målet är att vara i fysisk balans i alla tester utan alltför stora variationer i fysiken. Då alla i gänget bara är i början av sina golfkarriärer finns en massa tid att jobba på. Det gäller att se det hela långsiktigt och då pratar 5-10 år framåt i tiden.

Slagtester gjordes för att se hur mycket fart alla kunde generera med drivern. Denna övning skapade lite nervositet för många då vi hade två mätstationer och många står och ser på när någon slår. Alla presterade på sitt yttersta och gjorde detta bra.

Dagen avslutade med ett drygt 30 min stenhårt fyspass och sedan rörlighet. Fokus var på övningar du med lätthet kan göra där hemma. Alla kämpade fantastiskt trots att mjölksyran kom både i armar och ben. Vi hade en fantastisk dag med gänget som vanligt och ser nu fram mot nästa samling i december.

Johan Malmsten och Fredrik Hedlund
Ansvariga för UGF:s elit- och talanggrupper

Läs mer om Elit- och talanggrupperna.

By | 2017-11-13T23:45:31+00:00 13 november 2017|Junior/Elit, Nyheter, Utbildning|0 kommentarer

Lämna en kommentar