David Nyfjäll Upsala GK har utsetts till Årets Golfare i Uppland 2017. Men utmärkelsen följer ett stipendium på 5000:-.

Årets golfare i Uppland 2017

David Nyfjäll har under 2017 gjort stora framsteg i sin golfutveckling. Genom en mycket seriös och systematisk träning varvat med gymnasiestudier på RIG har David radat upp imponerande prestationer under året.

David ingår i det svenska pojklandslaget och har under året spelat EM för pojkar i Spanien. När Upsala GK tog brons i SM Klubblag på Barsebäck var David en frontfigur och bara någon vecka senare spelade David till sig guldet i JSM Match och blev svensk juniormästare.

På Viksjö Junior Open tog David hem 1:a platsen, likaså på Salem Junior Open. På GolfUppsalas Söderbybana arrangerades för första gången Global Junior Golf i Sverige och där nådde David en 2:a plats vilket gav honom en inbjudan till världsfinalen i USA.

Säsongen avslutades med en fantastisk seger i JMI Finalen där David avslutade med en fantastisk 64-rond (-7).

Nu väntar Northwestern College i Chicago för David och Upplands Golfförbund önskar lycka till med den fortsatta karriären. Vi är övertygade om att David Nyfjälls ödmjukhet, goda kamratskap och passion för spelet golf kommer att ta honom till nya och spännande framgångar.

Styrelsen i Upplands Golfförbund
Reidar Andersson
Ordförande UGF


Se Davids samlade meriter i Golfdatas Spelarprofiler