David Nyfjäll Upsala Golfklubb fortsätter sitt fina spel. Bra insatser med landslaget i EM Pojkar på La Manga, Spanien 11-15 juli, frontfigur när Upsala GK tog brons i SM Klubblag på Barsebäck den 19-22 juli och idag efter fyra dagars spel 26-29 juli guld i JSM Match på Ringenäs Golfklubb! Vilken månad!

Idag inledde David dagen med att ta en betryggande ledning i semifinalen. Efter fem spelade hål var David tre upp i matchen, men Christoffer Pålsson från Vasatorps GK knappade in och tog tillbaka matchen till lika. På 18:e hålet gjorde David birdie vilket räckte till seger och en plats i finalen.

Finalen mot Albin Tidén Romeleåsens Golfklubb blev en spännande historia. David låg 1 upp efter 7 hål. Albin utjämnade på 8:an. Anton spelade bra på 10-11:an och skaffade sig en ledning med två. Tappade på 13 och 14 och helt plötsligt var ställningen all square igen. David kom emellertid starkt tillbaka och gjorde birdie på hål 15 och 16 för två upp. Sen räckte det med par på 17 för seger med 2/1.

– Det har varit två jämna matcher idag så det känns jätteroligt att vinna båda. Det är klart att det känns stort att vara svensk juniormästare. Bra puttning i slutet var nyckeln, säger David, som för närvarande ligger på plats sju på SGF Ranking Pojkar.

I flickklassen gick Isabell Ekström GolfUppsala till slutspel efter att ha vunnit kvalspelet. Isabell vann kvartsfinalen men förlorade mot slutsegraren Sara Kjellker Ljunghusens Golfklubb i semi. I matchen om tredje pris förlorade Isabell mot Pi-Lillebi Hermansson Stockholms Golfklubb. Men 4:a i SM är ingen dålig merit.

Grattis till fina insatser i JSM Match 2017 Isabell och David!

Resultat flickor
Resultat pojkar

Samtliga foton på sidan: Svenska Golfförbundet

Sara Kjellker från Ljunghusens GK och David Nyfjäll från Upsala GK vann JSM Match 2017

David Nyfjäll Upsala GK – svensk mästare i JSM Match 2017

Isabell Ekström GolfUppsala 4:a i JSM Match 2017