Under lördagen avgjordes deltävling för region norr i JSM-lag på Upsala GK. Det var tre lag som deltog Dalsjö GK, Gävle GK samt Upsala GK. Det spelas i spelformerna singel samt foursome, först i form av slag spel sedan matchspel.

Dagen inleddes med slagspelet för att särskilja vilka av lagen som skulle få göra upp om vidare avancemang i JSM. Efter alla fem matcher spelade så stod det klart att matchspelet spelades mellan Upsala och Gävle.

Det började bra för Gävle som tog ledningen med en vunnen match efter bara 11 hål. Upsala kontrade stark med Gustav Liljedahl som vann sin match på hål 13. Men Gävle hade matchat ihop sina foursome lag bra och vann med Hugo och Alice över Nathalie Svensson och Tim Holmberg på hål 17 och därmed övertog de ledningen igen med 2-1.

Med Alice Sylvén från Uppsala kontrade i sin singelmatch till 2-2 mellan klubbarna. Det hela avgjordes på 18’e greenen där Michael Lindgren fick sätta segerputten för Upsala GK som i och med det tog sig vidare till nästa omgång uppe i Sundsvall.

Upsalas lag bestod av Michael Lindgren, Gustav Liljedahl, Tim Holmberg, Christian Brekkan, Martin Skage, Alice Sylvén och Nathalie Svensson. På bilden saknas Martin Skage. Nästa omgång spelas i Sundsvall 12-13 augusti.