På årets hittills varmaste dag hölls säsongens andra träff med Upplands Elit och Talanggrupp. Flera av våra högst rankade spelare har varit på Salems GK och spelat JMI tävlingen under dagen, så något färre har varit med på träningsdagen än vanligt. Det är däremot väldigt roligt att många i distriktet är ute och tävlar.

Dagen inleddes med att Magnus Lager höll del 2 i sin föreläsning kring kost och vikten av bra näringsintag i samband med en elitsatsning i golf.  Första grundläggande delen höll han på vår första träff och då delades det också ut en hemuppgift. Uppgiften bestod i att spelarna skulle tänka mer på vad dom stoppar i sig och se till att få i sig bra kost. Idag fick dom redovisa vilka små förändringar som dom har gjort. Några hade börjat äta gröt till frukost, några hade börjat äta lite mer kvarg, medan några helt enkelt hade sett till att äta mer grönsaker. Dom flesta verkar ha övergivit vitt bröd och skurit ner på sockerintaget, vilket är toppen. Mycket av dagens fördjupning handlade också om vikten av vila och återhämtning för att kroppen skall fungera på bästa sätt.

Dagens Golfpass var koncentrerade på Puttningen. Före lunch gjordes övningar kring Greenläsning, en inte helt enkel men nog så viktig del av spelet. Efter lunchen jobbades det med olika övningar som hjälper spelarna med längdkänslan. Sammantaget var et flera spelare som tog stora steg i rätt riktning när det gäller deras puttning. Vi valde att jobba mycket med puttningen på detta pass då flera av spelarna tidigare nämnt att den delen av spelat har krånglat för dom, samt att greenerna runt omkring i Uppland ännu inte är i så bra skick. Övningsgreenen på Upsala GK var däremot i toppenskick!

Dagen avslutades i vanlig ordning med ett ordentligt fyspass utomhus i värmen. Ett kortare inslag av  teori gicks också igenom, för även här hade spelarna fåt en hemuppgift på föregående pass. Dom fick idag redovisa på vilket sätt dom tränat Fys sen sist och vad det har gett för effekt.

Tränare på plats denna dag var Fredrik Hedlund GolfUppsala & Golfgymnasiet NIU Uppsala, Johan Malmsten Älvkarleby GK och Magnus Lager Fystränare Golfgymnasiet NIU Uppsala.

Närvarande spelare var:
Albin Astermark, Roslagens GK
Erik Ulväng, Upsala GK
Erik Elgh, GolfUppsala
Nathalie Svensson, Upsala GK
Alice Sylvén, Upsala GK
Antonio Björklund, GolfUppsala
Tim Holmberg, Upsala GK
Vincent Löfgren, Öregrund GK
Christian Brekkan, Upsala GK

Läs mer om Elitgruppen

Läs mer om Talanggruppen