Anton Karlsson hedersmedlem i Vassunda GK

--Anton Karlsson hedersmedlem i Vassunda GK

På Höstmötet den 7 december i Vassunda GK Knivsta utsågs Anton Karlsson till Hedersmedlem i klubben.

Anton, 23 år, började spela golf som 7-åring i Vassunda. Han har gjort en fantastisk karriär inom golfen. Nu är det internationellt spel som gäller och han spelar utomlands 8 månader om året. Anton mellanlandar då och då i Knivsta där han bor.

Under 2016 har spelet på Challengetouren varit på mycket hög nivå. Det innebar en slutlig 37:e placering i rankingen. Med en delad 12:e plats (-10) i challengetourfinalen säkrades en plats i slutkvalet till Europatouren.

I kvalet till Europatouren, som gick över 6 ronder, presterade Anton samtliga rundor under par och slutade som bästa svensk på en imponerande delad 5:e plats. Anton har nu också gjort sin första start på Europatouren med en lysande första runda. Under 2017 är det Europatouren som gäller.

Anton har vid tre tillfällen utsetts till Årets Golfare i Uppland – 2010, 2014 och 2015. Anton är en god representant för Vassunda, där han startade sin karriär men representerar nu Upsala GK i tävlingssammanhang. Anton är ett föredöme för ungdomar och vuxna som vill spela och tävla i golf.

”Att nå till den högsta nivån inom golf är få förunnat. Det kräver stora uppoffringar, stort mod och vilja, många timmar på övningsområdena och förmåga att prestera under press. Anton Karlsson har uppvisat stort spel under flera år. Resan genom de olika tourerna har varit kantad av fina framgångar,” säger Albert Sjöberg avgående ordförande i Vassunda GK Knivsta.

Nyss hemkommen från en golftävling i Sydafrika var Anton Karlsson på plats på Höstmötet 2016 och fick motta utmärkelsen att bli Hedersmedlem i Vassunda GK Knivsta.

Foto Europatouren – Getty Images.

By | 2017-02-13T23:28:55+00:00 8 december 2016|Nyheter|0 kommentarer

Lämna en kommentar