Med en stark avslutningsrond på -4 säkrade Anton Karlsson, Upsala GK europatourkortet 2017.


Final Qualifying Stage, som spelades på PGA Catalunya Resort i Girona Spanien är en av golfens tuffaste tävlingar. I slutsteget fick 156 spelare starta. Startfältet bestod av europatourspelare 2016 som förlorat sitt tourkort, de bästa spelarna på Challengetouren och de 80 bästa från Europatorens Q-school steg 2. Tävlingen gick över sex ronder och 72 spelare fick spela alla sex ronderna då cutten drogs efter 72 hål.

Anton har spelat en säsong på Challenge Tour och tog sig in i slutkvalet genom att vara topp 45 (38:a) på Challengetour-rankingen.

Efter sex ronder, samtliga med röda siffror, blev det totalt en delad 5:e-plats på -10. Anton slutade därmed som bäste svensk av de 17 svenska spelare kvalificerat sig till finalsteget och de sex som erövrade tourkortet. Stark insats hela sista ronden och ett avgörande ryck med tre birdies på fyra hål de sista 9. En oerhört fin prestation att hålla ihop spelet sex ronder på sex dagar under stark psykisk press!

Anton startade sitt golfkarriär i Vassunda GK, men representerar nu Upsala GK. Han har vid tre tillfällen utsetts till Årets Golfare i Uppland – 2010, 2014 och 2015.

Läs mer om Antons meriter i Golfdatas Spelarprofiler.

Till leaderboarden

Philip Eriksson, Hallstavik GK hade också en plats i finalsteget, men missade cutten efter en 3:e rond på +6.